Vraag ‘m nu aan: de Schoolspullenpas voor het schooljaar 2024/2025!

Vanaf 1 januari 2024 kun je de Schoolspullenpas weer aanvragen. Met deze pas kun je schoolspullen voor je kinderen kopen, zonder zelf te hoeven betalen. Bijvoorbeeld schriften, pennen, een rekenmachine, een agenda of gymkleding. De Schoolspullenpas is bedoeld voor schoolgaande kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar, uit gezinnen met een minimum inkomen. Let op: doe je aanvraag in ieder geval vóór 31 mei 2024. De pas wordt per post verstuurd in juli 2024. Laat deze kans niet liggen!


Wat kun je met de pas doen?

Met een Schoolspullenpas kun je bij deelnemende winkels schoolspullen kopen voor je kind(eren). Je kunt alleen spullen kopen zoals pennen, een agenda, een etui, schriften, een (grafische) rekenmachine, woordenboeken, enzovoort. Je kunt er ook de gymkleding voor je kind mee kopen. Dus geen eten en drinken, speelgoed, cosmetica, enzovoort.

Wie kan de pas krijgen?

Er zijn enkele voorwaarden waar je aan moet voldoen om voor de pas in aanmerking te komen:

  • Jij en je kinderen wonen in een van de Parkstad gemeenten;
  • Je kinderen gaan naar school en zijn in de leeftijd van 4 tot 18 jaar;
  • Je kinderen zitten op het basisonderwijs, het voorgezet onderwijs (vo) of het middelbaar beroepsonderwijs (mbo);
  • Je hebt niet genoeg geld om de spullen zelf te kopen, bijvoorbeeld door werkloosheid, bijstand, schulden, arbeidsongeschiktheid, betaald werk met te weinig inkomen, enzovoort.

Hoe kun je de pas krijgen?

Je kunt de Schoolspullenpas krijgen door het indienen van een aanvraag bij Stichting Leergeld Parkstad.

Wat is de waarde van de pas?

Voor een kind in het basisonderwijs is de waarde van de pas € 80,00. Voor een leerling in het voortgezet onderwijs en op het middelbaar beroepsonderwijs is het bedrag € 150,00.

Meer informatie en aanvragen

Meer informatie vind je op de webpagina Schoolspullenpas van de Stichting Leergeld Parkstad. Wanneer je in aanmerking komt, kun je de Schoolspullenpas krijgen door het indienen van een aanvraag bij Stichting Leergeld Parkstad.

Heb je hulp nodig, neem dan gerust contact met ons op; wij helpen je graag!

Samen lukt ‘t!