Nog maar een paar plekken vrij voor Zomerschool Kerkrade 2023!

Ook in de zomervakantie van 2023 kunnen kinderen weer naar de Zomerschool Kerkrade. Op het programma staan onder andere zingen, golven, sporten, dansen, fotograferen, rappen, lezen, knutselen en nog veel meer! Kinderen ontdekken en ervaren door de kracht van kunst, natuur en welzijn dat ‘we veel mooier zijn dan we denken dat we zijn’. Er zijn nog maar enkele plekken vrij (week 3 en 4), dus meld je kind snel aan!


Zomerschool Kerkrade

Kinderen tussen 6 en 12 jaar oud kunnen dit jaar tijdens de zomervakantie één of meerdere weken naar Zomerschool Kerkrade. Onder leiding van Jean-Philippe Rieu, leerkrachten, gastdocenten en studenten van Zuyd, kunnen kinderen zingen, koken, sporten, dansen, fotograferen, mediteren, lezen en nog veel meer. Motto van Zomerschool Kerkrade is dan ook ‘We zijn veel mooier dan we denken dat we zijn’.

Hoe, wat en waar

Zomerschool Kerkrade is één ‘schoolweek’ in de zomervakantie. Week 1 start op 17 juli 2023. De laatste week (week 5) start op maandag 14 augustus.

De dag start om 9:00 uur en eindigt om 15:00 uur (op woensdag om 12:30 uur). De activiteiten van Zomerschool Kerkrade vinden plaats op SBO Arcadia op de St. Jan Baptist. Iedere vrijdag eindigt Zomerschool Kerkrade met een gezamenlijke afsluiting waarvoor alle familie, vrienden en kennissen van de kinderen zijn uitgenodigd.

Let op: er zijn nog slechts enkele plekken vrij in week 3 (31 juli t/m 4 augustus 2023) en week 4 (7 t/m 11 augustus 2023). Dus zorg ervoor dat je je kind snel aanmeldt via het inschrijfformulier op de website van Zomerschool Kerkrade.

Gedachtengoed

Het gedachtegoed van Zomerschool Kerkrade is: ‘We zijn veel mooier dan we denken dat we zijn’. We geven hier invulling aan door middel van de volgende vier pijlers:

  1. Klimaat
  2. Zelfvertrouwen
  3. Ontwikkeling
  4. Veiligheid

1. Klimaat

Zomerschool Kerkrade creëert een sociaal klimaat waarin kinderen zich direct thuis voelen, kinderen worden herkend en erkend.  Er is positieve aandacht voor elkaar en voor de ontwikkeling van de kennis, creativiteit en sociale vaardigheden die ze daarvoor nodig hebben.

2. Zelfvertrouwen

Ondanks het gegeven dat de Zomerschool Kerkrade geen traditionele school wil zijn, speelt kennis en het delen daarvan een belangrijke rol. Zonder kennis is het onmogelijk om informatie te beoordelen, zin van onzin te scheiden of waarheden van onwaarheden. Kennis geeft zelfvertrouwen en is nodig om nieuwe informatie te verwerken.

3. Ontwikkeling

Zomerschool Kerkrade besteedt verder veel aandacht aan de sociale ontwikkeling. Goed met elkaar omgaan, conflicten kunnen oplossen, snel en helder kunnen communiceren van gedachten, het zijn de vaardigheden die later het verschil maken in het leven.

4. Veiligheid

Zomerschool Kerkrade ontwikkelt en continueert een uitnodigende en veilige omgeving, waarin regels en afspraken besproken worden met de kinderen onder het motto: niet alleen praten over maar ook uitvoeren, niet alleen zeggen maar ook doen!

Ervaring ouders

Ouders van kinderen zijn zonder uitzondering erg enthousiast over de activiteiten van Zomerschool Kerkrade.

Wij vinden de invulling van de dag formidabel. Yoga-meditatie, wandelen, tuinieren, dansen, zingen, knutselen en tekenen; dit hoort bij kinderen en het is soms jammer dat het ‘gewone onderwijs’ daar niet een beetje meer van doet. Wij thuis geloven erin dat een kind een kind moet zijn en daar hoort dit alles bij.

Kosten en vergoeding

De kosten voor één week ontdekken en ervaren zijn €75,00 per kind. Afhankelijk van je inkomen, komt deze activiteit mogelijk in aanmerking voor een vergoeding via de Stichting Leergeld Parkstad. Ook bestaat de mogelijkheid om een aparte betalingsregeling te treffen.

Als je gebruik wilt maken van een van deze mogelijkheden, kun je dat op het aanmeldformulier aangeven.

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie over Zomerschool Kerkrade vind je op hun website, of de Facebookpagina. Aanmelden kan via het speciale inschrijfformulier.

Maar let op: zorg dat je er snel bij bent, want er zijn nog maar een paar plekken vrij in week 3 (31 juli t/m 4 augustus 2023) en week 4 (7 t/m 11 augustus 2023).