Gratis fietsreparatie-actie: breng je fiets weer in orde!

Is jouw fiets stuk, is dit je enige vervoermiddel en heb je niet de middelen om hem te laten maken? Dan ben je van harte welkom om deel te nemen aan de reparatie-actie van Zuid-Limburg Bereikbaar! Hiermee helpt #posifiets jou met enkele eenvoudige reparaties weer op weg! (tekst en afbeelding: Zuid-Limburg Bereikbaar)


Waarom deze actie?

Iedereen zou moeten kunnen fietsen, ook mensen met een smalle beurs. Samen met sociale fietswerkplaatsen en gemeenten organiseert Zuid-Limburg Bereikbaar een actie om jouw fiets weer rijklaar te maken! Zo kun je weer op de fiets naar je werk, boodschappen doen of een fietstochtje maken. Goed voor je portemonnee en goed voor je gezondheid.

Kom langs, laat je fiets gratis repareren, leer handige onderhoudstips en maak een frisse start!

Voor wie is de actie?

De fietsreparatie-actie richt zich op volwassenen in Zuid-Limburg met een smalle beurs. Heb je een slecht onderhouden of kapotte fiets waardoor je deze niet kunt gebruiken en heb je niet de middelen om deze te laten repareren? Dan ben je van harte welkom om deel te nemen aan de reparatie-actie!

Wat kun je verwachten?

Om je weer op weg te helpen worden de volgende fietsreparaties aangeboden:

  • Banden: we plakken je binnenband indien nodig en pompen je banden op;
  • Verlichting: we vervangen batterijen voor-/achterlicht of monteren nieuwe lampjes zodat je goed zichtbaar bent;
  • Kabels: we stellen de remmen en versnellingsnaaf af en vervangen je remblokjes indien nodig, voor een betere remwerking;
  • Ketting: we spannen en smeren de ketting voor soepel fietsen, leggen je ketting erop indien nodig;
  • Zadel: we stellen je zadel goed af op jouw lengte.

Wat nog meer?

Deelname aan de fietsreparatie-actie is gratis. Ook kan je meekijken hoe je een lekke band repareert of je losgelopen ketting er weer op legt. Na afloop krijg je gratis een handig bandenplaksetje mee naar huis. Zo plak je voortaan eenvoudig je eigen band.

Om het fietsen voor kinderen nog leuker te maken, kunnen ze hun fiets versieren met spaakkralen.

Ook kun je oude (kinder)fietsen inleveren. De sociale fietswerkplaatsen knappen deze fietsen op en geven ze een nieuw leven door ze aan een ander kind te schenken.

Kom op tijd, want vol is vol!

Er kunnen maximaal 20 fietsen gerepareerd worden, dus kom op tijd. Deelname is op eigen risico, en sommige fietsen zijn misschien in te slechte staat om gerepareerd te kunnen worden. De fietsenmaker bekijkt elke binnengebrachte fiets en legt uit wat er wel en niet gerepareerd kan worden. Dus kom langs!

Data, tijden en locaties

Breng je fiets naar onze reparatie-actie zodat je weer veilig en zorgeloos kan fietsen! De fietsreparatie-actie is stteds van 13.00 uur tot 16.00 uur, op de volgende data en locaties:

Meer informatie

Wil je meer informatie, dan kun je contact opnemen met het Programmabureau van Zuid-Limburg Bereikbaar: 06 21 12 88 04 (bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur).

Samen maken we het verschil!

Zuid-Limburg Bereikbaar gelooft met #posifiets in de kracht van fietsen voor iedereen. Een werkende fiets vergroot je vrijheid, ongeacht je portemonnee: laten we samen werken aan een duurzame en gezonde samenleving door meer mensen op de fiets te helpen!