Aanmelding voor Herfstschool Kerkrade geopend!

Heeft jouw kind de Zomerschool in Kerkrade gemist? Geen nood, dit jaar is er ook weer een Herfstschool! Op het programma staan onder andere zingen, golven, sporten, dansen, fotograferen, rappen, lezen, knutselen en nog veel meer! Kinderen ontdekken en ervaren door de kracht van kunst, natuur en welzijn dat ‘we veel mooier zijn dan we denken dat we zijn’. Vanaf vandaag kun je jezelf aanmelden, dus zorg dat je er op tijd bij bent!


Herfstschool Kerkrade

Kinderen tussen 6 en 12 jaar oud kunnen van maandag 16 t/m vrijdag 20 oktober 2023 naar de Herfstschool, een initiatief van Zomerschool Kerkrade. Onder leiding van Jean-Philippe Rieu, leerkrachten, gastdocenten en studenten van Zuyd, kunnen kinderen zingen, koken, sporten, dansen, fotograferen, mediteren, lezen en nog veel meer. Motto van Zomerschool Kerkrade is dan ook ‘We zijn veel mooier dan we denken dat we zijn’.

Hoe, wat en waar

Herfstschool Kerkrade is één ‘schoolweek’ in de herfstvakantie. De week start op maandag 16 oktober 2023 en eindig op vrijdag 20 oktober 2023.

Elke dag start om 9:00 uur en eindigt om 15:00 uur (op woensdag om 12:30 uur). De activiteiten van Herfstschool Kerkrade vinden plaats op SBO Arcadia op de St. Jan Baptist. Op vrijdag eindigt de Herfstschool met een gezamenlijke afsluiting waarvoor alle familie, vrienden en kennissen van de kinderen zijn uitgenodigd.

Initiatief van Zomerschool

De Herfstschool is een initiatief van Zomerschool Kerkrade. Het gedachtegoed van deze organisatie is: ‘We zijn veel mooier dan we denken dat we zijn’. We geven hier invulling aan door middel van de volgende vier pijlers:

  1. Klimaat
  2. Zelfvertrouwen
  3. Ontwikkeling
  4. Veiligheid

1. Klimaat

Zomerschool Kerkrade creëert een sociaal klimaat waarin kinderen zich direct thuis voelen, kinderen worden herkend en erkend.  Er is positieve aandacht voor elkaar en voor de ontwikkeling van de kennis, creativiteit en sociale vaardigheden die ze daarvoor nodig hebben.

2. Zelfvertrouwen

Ondanks het gegeven dat de Zomerschool Kerkrade geen traditionele school wil zijn, speelt kennis en het delen daarvan een belangrijke rol. Zonder kennis is het onmogelijk om informatie te beoordelen, zin van onzin te scheiden of waarheden van onwaarheden. Kennis geeft zelfvertrouwen en is nodig om nieuwe informatie te verwerken.

3. Ontwikkeling

Zomerschool Kerkrade besteedt verder veel aandacht aan de sociale ontwikkeling. Goed met elkaar omgaan, conflicten kunnen oplossen, snel en helder kunnen communiceren van gedachten, het zijn de vaardigheden die later het verschil maken in het leven.

4. Veiligheid

Zomerschool Kerkrade ontwikkelt en continueert een uitnodigende en veilige omgeving, waarin regels en afspraken besproken worden met de kinderen onder het motto: niet alleen praten over maar ook uitvoeren, niet alleen zeggen maar ook doen!

Ervaring ouders

Ouders van kinderen zijn zonder uitzondering erg enthousiast over de activiteiten van Zomerschool Kerkrade.

Mijn kinderen vonden jullie allen en de activiteiten suuuuperleuk en zouden niets willen veranderen!!! Ze missen jullie en groeten jullie allen heel lief!!! Nog eens van harte bedankt dat ze deel mochten nemen!!!

Kosten en vergoeding

De kosten voor één week ontdekken en ervaren zijn €75,00 per kind. Afhankelijk van je inkomen, komt deze activiteit mogelijk in aanmerking voor een vergoeding via de Stichting Leergeld Parkstad. Ook bestaat de mogelijkheid om een aparte betalingsregeling te treffen.

Als je gebruik wilt maken van een van deze mogelijkheden, kun je dat op het aanmeldformulier aangeven.

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie over Zomerschool Kerkrade vind je op hun website, of de Facebookpagina.

Aanmelden voor de Herfstschool kan vanaf woensdag 30 augustus 2023 via het speciale inschrijfformulier.