Nieuwe serie gratis workshops over geldzaken

Moet jij rondkomen van een klein budget? Is het elke maand weer een hele opgave om de eindjes aan elkaar te knopen? Dan is onze nieuwe serie workshops over geldzaken echt iets voor jou. Je ontmoet andere mensen met dezelfde problemen, en kijkt samen naar slimme oplossingen. Dit najaar in HuB.Bibliotheek Kerkrade. Gratis! (foto credits: HuB.Kerkrade en SHM Parkstad)


Overzicht workshops

SHM Parkstad organiseert dit najaar de volgende workshops in HuB.Bibliotheek Kerkrade:

  • Geld en kinderen;
  • Kopen via internet;
  • Rechtop extra’s.

Alle workshops zijn gratis, en je kunt vrij inlopen; het is dus niet nodig jezelf van tevoren aan te melden.

Workshop: Geld en kinderen

Dat kinderen geld kosten hoeven we niemand te vertellen. Maar hoe je met een klein budget toch een leuke traktatie of feestje kunt organiseren leer je tijdens deze workshop. Daarnaast praten we ook over zakgeld en mobiele telefoons.

  • Datum en tijd: vrijdag 22 september 2023, van 10.00 tot 12.00 uur

Workshop: Kopen via internet

Dat online winkelen gemakkelijk is, weten we allemaal. Maar hoe je online slim kunt shoppen en de voordelen en nadelen ervan begrijpt, ontdek je tijdens deze workshop. Ook praten we over veiligheid en tips om geld te besparen.

  • Datum en tijd: vrijdag 27 oktober 2023, van 10.00 tot 12.00 uur

Workshop: Recht op extra’s

Het is belangrijk om te weten dat er financiële toeslagen en regelingen beschikbaar zijn waar jij wellicht recht op hebt. Tijdens deze workshop ontdek je welke extra’s er voor jou mogelijk zijn en hoe je hiervan kunt profiteren. We bespreken onder andere toeslagen, subsidies en andere financiële ondersteuningsmogelijkheden.

  • Datum en tijd: vrijdag 1 december 2023, van 10.00 tot 12.00 uur

Flyer

Tip: download onderstaande flyer, druk ‘m af en hang ‘m op je prikbord!Locatie

Alle workshops vinden plaats in Bibliotheek.HUB Kerkrade:

Persoonlijke hulp

Wil jij ook leren besparen, maar zou je daarbij liever wat persoonlijke hulp krijgen?

Geen probleem, wij zijn er voor je! Klik op een van onderstaande links of stuur ons een chatbericht via de blauwe ballon rechtsonder op de website, op Facebook of Instagram (@schuldhulpmaatjeparkstad).

Woon je niet in Parkstad Limburg maar ergens anders in Nederland, ga dan naar de landelijke locatiezoeker en het komt helemaal goed.

Samen lukt ’t!