Welke gevolgen heeft meer of minder werken voor jouw financiële situatie?

Wil jij meer of minder werken maar weet je niet precies wat dit betekent voor je inkomsten? Reken het voor jezelf uit met de WerkUrenBerekenaar! Deze online tool laat zien wat het je onder de streep oplevert als je meer of minder uren gaat werken. Door naast je salaris, ook alle toeslagen, premies en heffingen mee te rekenen, krijg je in korte tijd een compleet overzicht van jouw persoonlijke situatie!


Gevolgen meer of minder werken

Overweeg je om meer te gaan werken, maar ben je bang dat je je toeslagen verliest? Of wil je juist minder gaan werken, maar weet je niet wat je dan uiteindelijk overhoudt?

Het is lastig om zoiets zelf te berekenen en de angst om toeslagen kwijt te raken is groot, waardoor al snel het idee ontstaat dat bijvoorbeeld meer werken onvoldoende loont.

Inzicht met WerkUrenBerekenaar

Om jou te helpen meer inzicht te krijgen in de financiële gevolgen van meer of minder werken is er nu de WerkUrenBerekenaar! Dit handige, online hulpmiddel maakt inzichtelijk wat de financiële gevolgen zijn van meer of minder uren werken, door naast het salaris ook toeslagen, premies en belastingen te berekenen.

Of het nu gaat om een paar uur extra, of de overstap van parttime naar fulltime: de WerkUrenBerekenaar laat je in vijf eenvoudige stappen zien wat het oplevert. Je hoeft dus zelf niet in het complexe systeem van toeslagen en belastingen te duiken. Met de WerkUrenBerekenaar krijg je onder andere antwoord op deze veelgestelde vragen:

  • Wat wordt mijn netto inkomen (het bedrag dat ik maandelijks op mijn bankrekening krijg) als ik meer uren ga werken?
  • Heb ik recht op toeslagen (huurtoeslag, zorgtoeslag) als ik meer of minder uur ga werken?
  • Ga ik met meer uren werken genoeg verdienen om een hogere huur te betalen of een hypotheek af te kunnen sluiten?

De WerkUrenBerekenaar is ontwikkeld door Het Potentieel Pakken, WOMEN Inc. en het Nibud.

Hoe het werkt

Eerst beantwoord je een aantal vragen over jouw werksituatie, gezinssamenstelling, vaste lasten en inkomsten. Vervolgens laat de WerkUrenBerekenaar zien wat de gevolgen voor jouw financiën zijn als je meer of minder uren gaat werken.

In de WerkUrenBerekenaar wordt gerekend met gemiddelde percentages, bijvoorbeeld het percentage voor de eindejaarsuitkering. Als de individuele situatie afwijkt van deze aannames, dan zal dat de uitkomst van de WerkUrenBerekenaar beïnvloeden.

Tip! Wil je naast het aantal uren werk ook het aantal uren kinderopvang of het aantal uren ouderschapsverlof aanpassen? Of wil je weten wat het betaald ouderschapsverlof vanuit de overheid je kost? Vul dan de WerkZorgBerekenaar in.

Persoonlijke hulp

Ben jij ook benieuwd naar de gevolgen van meer of minder werken? Maar vind je het lastig om de WerkUrenBerekenaar zelf in te vullen? Geen probleem! Klik op een van onderstaande links of stuur ons een chatbericht via de blauwe ballon rechtsonder op de website, op Facebook of Instagram (@schuldhulpmaatjeparkstad).

Woon je in een andere Parkstadgemeente, vul dan ook gewoon een van de formulieren – via de links hierboven – in, of stuur een chatbericht, en dan komt het ook helemaal goed! Samen lukt ’t.