Tim is 26 jaar en gaat naar de voedselbank, bekijk zijn verhaal

De 26-jarige Tim gaat sinds januari naar de voedselbank. ‘’Ik schaam me soms best wel eens als ik hier in de rij sta. Ik wil gewoon zelf mijn dingen doen. Zelf mijn eten kunnen kopen en zaken regelen. Maar dat kan niet.” Tim vertelde gisteren zijn verhaal bij Op1. Kijk via de links hieronder de uitzending terug. Heb jij ook geldzorgen? Schaam je niet, en neem gerust contact met ons op. Samen lukt ’t!


Toenemende armoede

Hoe kan het dat er in Nederland 120.000 mensen per week naar de voedselbank moeten? En wat kunnen we er aan doen? Gisteren kon je kijken naar een een speciale uitzending van Op1, live vanuit de voedselbank in Deventer, over het snel stijgende aantal Nederlanders dat financieel niet meer rondkomt.

In de uitzending vertelde Tim over zijn schaamte, en hoe hij hiermee omgaat. In de uitzending komen ook andere mensen aan het woord die naar de voedselbank gaan. Eigenlijk zijn ze het allemaal met elkaar eens: heb je financiële problemen, schaam je niet en probeer hulp te regelen. Anders worden de problemen alleen maar groter. En wees gerust: je bent niet de enige.

Voedselbank in de buurt

Er zijn 171 voedselbanken in Nederland. Om te zien welke voedselbank het dichtst bij jou in de buurt is, kun je gebruik maken van de webpagina ‘Voedselbank in de buurt‘.

Voedselbank Limburg-Zuid

In onze regio heeft Voedselbank Limburg-Zuid uitdeelpunten op 12 verschillende locaties.

Voedselpakket aanvragen

Om een voedselpakket aan te vragen, kun je gebruik maken van het online aanvraagformulier. Je kunt ook bellen met: 045-5331933.

Hulp nodig?

Heb jij vragen over de voedelbank, of kun je wel wat hulp gebruiken bij het aanvragen van een voedselpakket? Geen probleem, wij zijn er voor je! Klik op een van onderstaande links of stuur ons een chatbericht via de blauwe ballon rechtsonder op de website, op Facebook of Instagram (@schuldhulpmaatjeparkstad).

Hulp nodig?

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij de financiële opvoeding van je kind? Geen probleem, wij zijn er voor je! Klik op een van onderstaande links of stuur ons een chatbericht via de blauwe ballon rechtsonder op de website, op Facebook of Instagram (@schuldhulpmaatjeparkstad).

Woon je niet in Parkstad Limburg maar ergens anders in Nederland, ga dan naar de landelijke locatiezoeker en het komt helemaal goed.

Samen lukt ’t!