Gratis online training ‘Aan de slag met je geldzaken’ langer beschikbaar

Nederlanders gaan massaal aan de slag met hun geldzaken, merken we. In vier maanden tijd is de online training Aan de slag met je geldzaken méér dan 11.000 keer gevolgd. Om nóg meer mensen te ondersteunen, stelt het Nibud de training langer beschikbaar – tot en met 30 juni 2023. Met deze training kun je zélf aan de slag om je geldzaken op orde te krijgen. Met veel informatie, handige tips, tools en tests voor jouw situatie!


Grip op je geldzaken

Vrijwel allemaal merken we hoeveel invloed de hoge inflatie heeft. De hoge vaste lasten groeien veel mensen boven het hoofd. We vinden het nu, meer dan ooit, belangrijk om elkaar te steunen en onze kennis en kunde te delen.

Om die reden stelde het Nibud in november de cursus Aan de slag met je geldzaken gratis beschikbaar. In eerste instantie voor zes maanden, maar nu dus tot en met juni 2023.

Inmiddels zijn veel mensen al geholpen met de online cursus. Door de cursus kun je grip op je geldzaken krijgen, houden en verstevigen. Er zijn verschillende modules, bijvoorbeeld over je administratie, uitgaven en geld tekortkomen. Wil je liever hulp bij grip op geld krijgen, dan kun je natuurlijk ook (via de links onderaan op deze pagina) een hulpaanvraagformulier van Schuldhulpmaatje Parkstad invullen.

Wat krijg je?

Het volgen van de training heeft veel voordelen:

 • Online training vanuit huis
 • Deelname is gratis
 • 5 modules
 • Korte lessen
 • Jij bepaalt wat je wilt leren
 • Op je eigen tempo
 • Anoniem: geen account nodig
 • Opslaan en later weer verder gaan

Waaruit bestaat de training?

De training bestaat uit 5 modules:

 1. Je administratie op orde
 2. Inzicht in je inkomsten
 3. Inzicht in je uitgaven
 4. Rondkomen
 5. Hulp

Hoe werkt het?

Aan het begin van elke module beantwoord je enkele vragen. Op basis van jouw antwoorden krijg je een advies om 1, 2 of misschien wel alle lessen van de module te volgen. Of je dat doet, en wanneer, is natuurlijk helemaal aan jezelf.

Je kunt de training altijd opslaan, om weer verder te gaan zodra je zin en tijd hebt. Let er dan wel op dat je op hetzelfde apparaat en in dezelfde browser werkt. Een account aanmaken is niet nodig.

Ga naar de training >

Hulp nodig?

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij het volgen van de training, of het krijgen van grip op je geldzaken? Geen probleem, wij zijn er voor je! Klik op een van onderstaande links of stuur ons een chatbericht via de blauwe ballon rechtsonder op de website, op Facebook of Instagram (@schuldhulpmaatjeparkstad).

Woon je niet in Parkstad Limburg maar ergens anders in Nederland, ga dan naar de landelijke locatiezoeker en het komt helemaal goed.

Samen lukt ’t!