Ruilwinkel Kerkrade na verbouwing weer geopend!

We schreven er al over, afgelopen maanden is de Ruilwinkel Kerkrade in het Flexiforum flink verbouwd en vernieuwd. Vanaf 28 februari 2023 is de Ruilwinkel weer open voor het publiek! Op 30 maart 2023 wordt de winkel nog ‘officieel geopend’ door wethouder Roland. Voor alle bezoekers heeft de Ruilwinkel op die dag een leuke attentie. De Ruilwinkel bevindt zich in het FlexiForum en is geopend op dinsdag, woensdag en donderdag, van 9.30 tot 12.00 uur en van 12.30 tot 16.00 uur.


Verbouwing

Tijdens de verbouwing is een nieuwe vloer gelegd, zijn ledlampen opgehangen en zijn nieuwe kleuren op de muren aangebracht. Het is een mooie en overzichtelijke winkel geworden, met uiteraard veel mooie spullen. De afdeling speelgoed is nu ook samengevoegd met de rest van de Ruilwinkel.

Hoe werkt de Ruilwinkel?

De Ruilwinkel is er voor inwoners van de gemeente Kerkrade, die op een of andere manier te maken hebben met sociaal-maatschappelijke achterstand. In de Ruilwinkel gebruiken we geen geld. Spullen kunnen namelijk worden ingeleverd tegen punten. Met die punten kunnen weer nieuwe spullen “gekocht” worden.

Op het centrale plein voor de Ruilwinkel is een ontmoetingstafel waar mensen een kopje koffie of thee kunnen drinken en op een natuurlijke manier met elkaar in contact kunnen komen en eventueel hulpvragen kunnen stellen.

Gratis ledenpas

In de Ruilwinkel heb je dus geen geld nodig; inkoop en verkoop gebeurt met een geautomatiseerd puntensysteem. Wanneer je voor het eerst goederen inlevert in de Ruilwinkel, ontvang je van een van de medewerkers een ledenpas. Deze pas is persoonsgebonden.

Voor de ingeleverde goederen krijg je een aantal punten die op jouw ledenpas geplaatst worden. Deze punten kun je vervolgens weer gebruiken om producten te “kopen” in de winkel. Dit gebeurt via een geautomatiseerd puntensysteem.

Welke artikelen kun je inleveren?

Je maakt de Ruilwinkel blij met kleding in alle soorten en maten. Voor jong en oud, voor elk jaargetijde. Maar ook met klein huishoudelijk gerei, boeken, sieraden, speelgoed, knuffels en spellen. Natuurlijk moet alles wel schoon, heel en compleet zijn.

Extra diensten

Naast het ruilen van goederen biedt de Ruilwinkel extra diensten aan. Op dit moment met name herstelwerkzaamheden, maar in de toekomst wellicht meer.

Bezoek de Ruilwinkel Kerkrade

Wat leuk dat je naar de winkel komt. De Ruilwinkel Kerkrade is te vinden op de eerste etage in het Flexiforum.

Het adres:
Spekhofstraat 15
6466 LZ Kerkrade
Kaart/plattegrond »

Bij binnenkomst via de schuifdeuren zie je een grote houten trap. Deze loop je omhoog; daarna kun je door de glazen schuifdeuren het plein op. Je ziet de Ruilwinkel dan vanzelf!

Heb jij hulp nodig?

Heb jij vragen die samenhangen met je financiële administratie? Geen probleem, wij zijn er voor je! Klik op een van onderstaande links of stuur ons een chatbericht via de blauwe ballon rechtsonder op de website, op Facebook of Instagram (@schuldhulpmaatjeparkstad).

Woon je niet in Parkstad Limburg maar ergens anders in Nederland, ga dan naar de landelijke locatiezoeker en het komt helemaal goed. Samen lukt ’t!