Gratis hulp bij energiearmoede beschikbaar voor grotere groep mensen in Heerlen

Vanaf 20 februari 2023 kan élk huishouden in Heerlen een gratis bezoek van de Energiebespaarcoach aanvragen. Ook kan dan de inkomensgroep 130% tot 175% van het sociaal minimum een tegoed van €100 aanvragen voor kleine, energiebesparende middelen (de Parkstad Energieknip). En voor álle inkomens tot 175% gaat een regeling in waarmee inwoners – op voorwaarden – een oud witgoedapparaat kunnen omruilen voor een nieuw, energiezuinig exemplaar. Neem contact met ons op om je aanvraag te doen!


Energiebespaarcoach

Gratis hulp van de Energiebespaarcoach is vanaf 20 februari 2023 beschikbaar voor álle Heerlenaren.

De Energiebespaarcoach kijkt bij inwoners thuis hoe mensen met kleine aanpassingen energie kunnen besparen. Ook inventariseert de Energiebespaarcoach meteen of inwoners gebruik kunnen maken van de nieuwe witgoedregeling (zie verderop in dit bericht).

Parkstad Energieknip

De Parkstad Energieknip is vanaf 20 februari 2023 (ook) beschikbaar voor alle huishoudens met een inkomen tot 175% van het sociaal minimum.

De Energieknip voor de inkomensgroep tot 130% sociaal minimum bestaat al langer. Deze inkomensgroep heeft recht op €250 tegoed, waarmee zij energiebesparende aankopen kunnen doen. Huishoudens met een inkomen tot 175% van het sociaal minimum krijgen vanaf 20 februari 2023 ook recht op €100 tegoed.

Met het geld kunnen aankopen worden gedaan bij bouwmarkten, bijvoorbeeld zuinige douchekoppen of besparende LED-lampen.

Witgoedregeling

De witgoedregeling is vanaf vanaf 20 februari 2023 beschikbaar voor alle huishoudens met een inkomen tot 175% van het sociaal minimum.

Met de regeling kunnen huishoudens maximaal één energieslurpend, ouder witgoedapparaat omwisselen voor een nieuw, energiezuinig exemplaar. De aanvraag hiervoor verloopt via de energiebespaarcoach.

Steun aanvragen?

Vanaf 20 februari 2023 zijn de aanvraagformulieren beschikbaar op de website van de gemeente Heerlen. Kun jij wel wat hulp gebruiken bij het aanvragen van steun? Geen probleem, wij zijn er voor je! Klik op een van onderstaande links of stuur ons een chatbericht via de blauwe ballon rechtsonder op de website, op Facebook of Instagram (@schuldhulpmaatjeparkstad).

Woon je niet in Parkstad Limburg maar ergens anders in Nederland, ga dan naar de landelijke locatiezoeker en het komt helemaal goed. Samen lukt ’t!