Gratis kindpakket met kleding, schoenen en cadeautjes voor bijstandsouders in Heerlen

Alle kinderen van 0 tot en met 14 jaar uit bijstandsgezinnen hebben dit najaar een persoonlijke brief gekregen, waarmee gratis een pakket kan worden aangevraagd bij de Stichting Stop Kinderarmoede. In zo’n pakket zit nieuwe kleding, nieuwe schoenen en een aantal leuke cadeautjes. Heb je de brief niet gekregen, en denk je wel hiervoor in aanmerking te komen, meld je dan bij gemeente@heerlen.nl of bel met 045 5605040.


Kinderarmoede in Parkstad

Kinderen in Heerlen en Kerkrade lopen een groot risico om in armoede op te groeien. In Heerlen groeit 15,8 procent van de kinderen op in een gezin met een laag inkomen. In Kerkrade is dit 14 procent. Landelijk gaat het om gemiddeld 8% – beduidend minder dus. (cijfers 2018)

Een groot deel van de gezinnen met een laag inkomen komt financieel in de knel. Zo kan de helft van de gezinnen met kinderen niet elk jaar op vakantie. Ook geld voor nieuwe kleren, een computer of tablet is vaak niet aanwezig. Het grootste deel komt rond van een uitkering.

Kindpakket voor bijstandsgerechtigden

De inwoners van de Gemeente Heerlen met een bijstandsuitkering hebben een persoonlijke brief ontvangen, met de aanvraag voor het Kindpakket. Het Kindpakket is voor kinderen tot 14 jaar.

Laat het kindpakket niet liggen

Veel mensen vragen het Kindpakket aan, maar lang niet iedereen. Daarom roept de gemeente iedereen op om gebruik te maken van dit aanbod, het is echt de moeite waard!

Heb je geen brief gekregen, en denk je hiervoor wel in aanmerking te komen, meld je dan bij gemeente@heerlen.nl of bel met 045 5605040.

Meer informatie

Bekijk ook de pagina op de website van de gemeente Heerlen met speciale regelingen voor mensen met kinderen, en een laag inkomen.

 

2 antwoorden
  1. Josje Langenveld
    Josje Langenveld zegt:

    Ik heb mooi/ compleet speelgoed van onze 3 kinderen verzameld (5,8,11 jaar oud) waar ze zelf niet veel meer mee spelen en omdat ze moeten leren delen (zeker met Sinterklaas op komst). Wie kan ik er blij mee maken. Kan ik het bij jullie inleveren of op een andere plek? Ik verneem het graag.

Reacties zijn gesloten.