Ouder met geldzorgen? Doe een aanvraag bij Leergeld Parkstad en zeg ja tegen jouw kind

Schoolspullen, sporten, muziek- en zwemles, een verjaardag vieren of een uitje. Het lijkt normaal voor alle kinderen in Nederland, maar niet elke ouder kan het betalen. Ben je een ouder met weinig geld of ken je een kind dat opgroeit in deze situatie? Start dan een aanvraag bij Leergeld Parkstad en zeg ja tegen jouw kind!


Nu meedoen is later meetellen

Meedoen aan activiteiten op school en een fijne hobby hebben in je vrije tijd: van wezenlijke waarde voor de ontwikkeling van een kind. Plezier hebben, talenten ontdekken en zelfvertrouwen ontwikkelen. Daar heeft elk kind recht op.

Als je op jonge leeftijd niet de kans krijgt mee te doen aan het sociaal-maatschappelijke leven, dan heeft dat verstrekkende gevolgen. Als kinderen niet kunnen meedoen worden ze uitgesloten.

Op de langere termijn kan dat leiden tot gevoelens van eenzaamheid, gezondheidsproblemen, lagere schoolprestaties en daardoor ook minder kansen voor de toekomst.

Een gebrek aan financiële middelen is vaak één van de oorzaken.

Stichting Leergeld Parkstad

Stichting Leergeld Parkstad zorgt ervoor dat álle kinderen kunnen meedoen.

Ouders of verzorgers in Beekdaelen, Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Simpelveld of Voerendaal, die niet voldoende geld hebben om hun kind(eren) aan schoolse of vrijetijdsactiviteiten te laten deelnemen, mogen rekenen op de steun van Stichting Leergeld Parkstad. Zij kunnen bij Leergeld Parkstad een aanvraag doen voor:

  • Schoolspullen, laptop, fiets
  • Zwemles of andere sport
  • Muziek, theater- of dansles
  • Een uitje of verjaardagsbox
  • Roda of GaiaZoo kaart (inwoners Kerkrade)
  • Enzovoort

In de regel gaat het om ouders met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm. Wanneer je een hoger inkomen hebt, maar daarnaast schulden, adviseren we om ook een aanvraag in te dienen.

Sam& voor alle kinderen

Stichting Leergeld Parkstad is onderdeel van Sam& voor alle kinderen.

Sam& voor alle kinderen is een samenwerkingsverband van verschillende kind- en jeugdfondsen (waaronder Leergeld Nederland). Samen zetten deze fondsen zich in om kinderen te ondersteunen die opgroeien in een gezin met weinig financiële middelen. Dit doen zij door allerlei voorzieningen te bieden op het gebied onderwijs, welzijn, educatie, sport, cultuur, het vieren van een verjaardag en vrije tijd. Hierbij wordt intensief samengewerkt met gemeenten, lokale partners en bedrijven.

Hulp nodig?

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij het doen van een aanvraag? Geen probleem, wij zijn er voor je! Klik op een van onderstaande links of stuur ons een chatbericht via de blauwe ballon rechtsonder op de website, op Facebook of Instagram (@schuldhulpmaatjeparkstad).

Woon je niet in Parkstad Limburg maar ergens anders in Nederland, ga dan naar de landelijke locatiezoeker en het komt helemaal goed. Samen lukt ’t!