Open inloop: gratis hulp bij aanvragen energietoeslag

Iedereen moet meer betalen voor gas en elektriciteit. Hierdoor hebben veel mensen moeite om hun energierekening te betalen. De overheid biedt daarom een energietoeslag tot maximaal 1300 euro. Wil jij weten of je hier recht op hebt? Of kun je wel wat hulp gebruiken bij het aanvragen? Kom dan naar onze Open Inloop, elke donderdag van 10.00 tot 12.00 uur, op de Kruisstraat 103 in Heerlen. Een afspraak maken is niet nodig.


Wat is de energietoeslag?

De energietoeslag is een eenmalig bedrag van 1.300 euro. Dat geld is bedoeld om je te helpen met het betalen van de rekeningen voor gas en elektriciteit. Het bedrag wordt uitgekeerd door de gemeente.

Voor wie is die 1.300 euro bedoeld?

Je hebt recht op de energietoeslag als je inkomen rond het sociaal minimum is. Het maakt daarbij niet uit of je dat inkomen hebt vanuit een uitkering, vanuit je werk of vanuit je pensioen.

Verdien jij net iets meer dan het sociaal minimum? Dan hangt het van je gemeente af of je recht hebt op de energietoeslag. De meeste gemeentes geven de energietoeslag aan mensen die niet meer verdienen dan 120 procent van het sociaal minimum. Sommige gemeentes houden 130 procent van het sociaal minimum aan.

De energietoeslag heeft geen invloed op andere toeslagen of op een uitkering. Krijg je ook een zorgtoeslag, een huurtoeslag of kinderopvangtoeslag? Of heb je een uitkering? Dan hoef je je geen zorgen te maken dat de energietoeslag daar invloed op heeft. De zorg-, huur- of kinderopvangtoeslag of je uitkering blijven precies hetzelfde. Je krijgt de energietoeslag er gewoon bij.

Meer informatie over de energietoeslag

Eerder schreven we een uitgebreid bericht over de energietoeslag. Ook op de website van de Rijksoverheid vind je meer informatie over de energietoeslag.

Open inloop voor hulp bij aanvraag

Wil jij weten of je recht hebt op de energietoeslag? Of kun je wel wat hulp gebruiken bij het aanvragen hiervan?

Dan ben je van harte welkom tijdens de open inloop, die wij vanaf 20 oktober 2022 organiseren, elke donderdag, van 10.00 tot 12.00 uur, op de Kruisstraat 103 in Heerlen.

Loop gerust binnen, een afspraak maken is niet nodig.

Andere hulp nodig?

Heb jij andere vragen over energieprijzen, het prijsplafond, of meer dingen die hiermee samenhangen? Geen probleem, wij zijn er voor je! Klik op een van onderstaande links of stuur ons een chatbericht via de blauwe ballon rechtsonder op de website, op Facebook of Instagram (@schuldhulpmaatjeparkstad).

Woon je niet in Parkstad Limburg maar ergens anders in Nederland, ga dan naar de landelijke locatiezoeker en het komt helemaal goed. Samen lukt ’t!

 

 


 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *