Voedselbank verruimt norm voor afhalen hulppakket

Door de inflatie, hogere energieprijzen en stijgende kosten voor levensonderhoud, komen steeds meer mensen in de problemen. De voedselbank speelt hierop in door de voorwaarden voor het afhalen van een voedselpakket te verruimen. Dat betekent dat meer mensen in aanmerking komen om een pakket bij de voedselbank op te halen.


De voedselbank

Meer dan 1 miljoen mensen in Nederland leven onder de armoedegrens. De voedselbank helpt wekelijks 40.000 gezinnen met voedselhulp en gaat zo voedselverspilling tegen.

Bekijk hieronder het verhaal van Otto, klant bij de voedselbank.

Wil je meer informatie over hoe de voedselbank werkt, bezoek dan de website hoewerktdevoedselbank.nl. Via een duidelijke animatie kom je heel eenvoudig meer te weten; de website is in meerdere talen.

De norm voor hulp

Voedselbanken kijken naar de inkomsten van huishoudens en de hoogte van de vaste lasten. Het bedrag dat na aftrek van de vaste lasten overblijft voor onder meer voeding en kleding bepaalt of iemand wel of niet in aanmerking komt voor voedselpakketten.

Verruiming van de norm

Tot voor kort was het zo dat een alleenstaande ouder met twee kinderen, die na aftrek van de vaste lasten minder dan 450 euro per maand te besteden had, welkom was bij de voedselbank. Dit bedrag is nu opgetrokken naar 520 euro.

Voor een alleenstaande ging het normbedrag van 250 naar 300 euro.

Meer informatie over de norm voor elke gezinssituatie vind je op de webpagina ‘Kom ik in aanmerking voor een voedselpakket‘ van de voedselbank. Ook vind je hier een handig rekenhulpmiddel, waarmee je binnen 1 minuut kunt inschatten of je kans maakt op voedselhulp (géén garantie).

Voedselbank in de buurt

Er zijn 171 voedselbanken in Nederland. Om te zien welke voedselbank het dichtst bij jou in de buurt is, kun je gebruik maken van de webpagina ‘Voedselbank in de buurt‘.oedselbank Limburg-Zuid

In onze regio heeft Voedselbank Limburg-Zuid uitdeelpunten op 14 verschillende locaties.

Voedselpakket aanvragen

Om een voedselpakket aan te vragen, kun je gebruik maken van het online aanvraagformulier. Je kunt ook bellen met: 045-5331933.

Hulp nodig?

Heb jij vragen over de voedelbank, of kun je wel wat hulp gebruiken bij het aanvragen van een voedselpakket? Geen probleem, wij zijn er voor je! Klik op een van onderstaande links of stuur ons een chatbericht via de blauwe ballon rechtsonder op de website, op Facebook of Instagram (@schuldhulpmaatjeparkstad).

Woon je niet in Parkstad Limburg maar ergens anders in Nederland, ga dan naar de landelijke locatiezoeker en het komt helemaal goed. Samen lukt ’t!