Terugblik op de Week van het Geld: Van Doekoe tot Digi

Kortgeleden vond in een aantal gemeenten de Week van het Geld plaats. Medewerkers uit de financiële sector verzorgden gastlessen en workshops over geldzaken op basis- en mbo-scholen. Op internet was dagelijks een journaal te zien, waarin interessante gasten aan het woord kwamen. Het thema dit jaar was ‘Van Doekoe tot Digi’. De opening werd verzorgd door Koningin Máxima en Minister van Financiën, Sigrid Kaag. Graag nemen we je met een aantal video’s mee langs de belangrijkste momenten van de Week van het Geld.


Opening door Koningin Máxima

De Week van het Geld werd geopend door Koningin Máxima; zij is erevoorzitter van het platform Wijzer in Geldzaken, dat de Week van het Geld organiseert. De opening vond plaats in de Kunsthal in Rotterdam. Minister van Financiën, Sigrid Kaag, was ook bij de opening aanwezig.

Van Doekoe tot Digi

Het thema ‘Van Doekoe tot Digi’ gaat over de toenemende digitalisering van geld, zoals contactloos betalen, internetbankieren en digitale betaalverzoeken. Na de openingshandeling spraken Koningin Máxima en minister Kaag met basisschoolleerlingen van Daltonschool De Kleine Prins en mbo-studenten van het Grafisch Lyceum Rotterdam over verstandig omgaan met geld en wat de toenemende digitalisering van geld voor hen betekent. Aansluitend vertelden gastdocenten vanuit de klas in een online interview over de onderwerpen die zij deze week in de klas gaan behandelen.

Jongeren aan het woord

Kun jij goed omgaan met geld? Met wie praat jij over geld? Wat is je toekomstdroom? Een leven lang rijk, of een leven lang goede vrienden? Is geld belangrijk voor je? Wat is jouw gouden geldtip? Zomaar wat vragen die aan jongeren werden gesteld. Bekijk in de video hoe zij hierop reageerden.

Dagelijks journaal

Tijdens de Week van het Geld werd dagelijks een journaal uitgezonden. In elk journaal stond een ander onderwerp centraal en hierover werd gesproken met mensen die hierover interessante dingen te vertellen hadden. De interviews werden afgewisseld met leuke reportages.

Journaal 1: van doekoe tot digi

Journaal 2: verzekeren

Journaal 3: keuzes maken

Journaal 4: veilig online bankieren

Journaal 5: sparen

Vragen, of hulp nodig?

Heb je na het zien van deze video’s vragen? Of kun je misschien zelf ook wel wat hulp gebruiken? Schaam je niet en neem gerust contact met ons op. Klik op een van onderstaande links of stuur ons een chatbericht via de blauwe ballon rechtsonder op de website, op Facebook of Instagram (@schuldhulpmaatjeparkstad).

Woon je niet in Parkstad Limburg maar ergens anders in Nederland, ga dan naar de landelijke locatiezoeker en het komt helemaal goed. Samen lukt ’t!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *