Podcast: koopkracht daalt, gebruik je recht op toeslagen

De koopkracht daalde dit jaar al flink, maar mede door de oorlog in Oekraïne kan die nog verder zakken. Met maar liefst ruim drie procent, blijkt uit cijfers van het Centraal Planbureau (CPB). Als gevolg van het conflict in Europa op het moment, gaan de energieprijzen flink omhoog. En de extra stijging van de energieprijzen komt bovenop een toch al forse inflatie in de nasleep van de coronapandemie. Kijk daarom op welke toeslagen jij recht hebt; in deze podcast hoor je er meer over.


Wat zijn je rechten?

Er zijn allerlei toeslagen in Nederland. Maar op welke heb jij recht? Hoeveel mensen vragen geen toeslagen aan en waarom? En waarom moet je al die toeslagen eigenlijk zelf aanvragen en stopzetten? Luister naar het interview met Marion Weijers, Adviseur Budgetvoorlichting bij het NIBUD.

Bereken je recht

Op welke landelijke landelijke tegemoetkomingen heb je recht? En hoe hoog zijn eigenlijk de bedragen waar het om gaat? Zet het op een rij met het hulpmiddel ‘Bereken Uw Recht‘ van het NIBUD.

„We gaan ervan uit dat iedereen de hogere energierekening vroeger of later in zijn of haar portemonnee zal voelen. Maar of het een tik of een dreun is, hangt af van het aandeel van de energiekosten in het besteedbaar inkomen. Ik maak me wel echt zorgen over mensen met lagere inkomens, zeker als die in een slecht geïsoleerd huis wonen. Dat soort effecten zijn niet zichtbaar in de standaard koopkrachtplaatjes.”

Pieter Hasekamp – Directeur CPB

Overzicht toeslagen en tegemoetkomingen

Naast inkomen uit werk of uitkering zijn er dus ook allerlei landelijke toeslagen en fiscale en gemeentelijke tegemoetkomingen. Je hebt dan meer te besteden. Hieronder een overzicht met links naar meer informatie op de website van het NIBUD.

Kinderbijslag

De overheid draagt bij aan de kosten die horen bij opvoeding.
Lees meer »

Pleegvergoeding

Als pleegouder kun je in aanmerking komen voor een pleegvergoeding.
Lees meer »

Lokale lasten, kwijtschelding voor lagere inkomens

Met een laag inkomen kunnen je heffingen (gedeeltelijk) worden kwijtgescholden.
Lees meer »

Zorgtoeslag

Vanaf 18 jaar kun je een bijdrage krijgen voor de kosten van je zorgverzekering.
Lees meer »

Kinderopvangtoeslag

De overheid draagt bij in de officiële kosten van kinderopvang.
Lees meer »

 

Huurtoeslag

Een tegemoetkoming in de huur, die afhangt van de hoogte van je huur en je inkomen.
Lees meer »

Aftrek zorgkosten

Hoge zorgkosten kunnen worden afgetrokken van de belasting.
Lees meer »

Kosten van dieetvoeding

Als je dieetvoeding gebruikt, kun je wellicht een tegemoetkoming krijgen.
Lees meer »

Vers fruit in de supermarkt

Persoonsgebonden budget (PGB)

Met een persoonsgebonden budget kan er op maat hulp en zorg voor jou worden ingekocht.
Lees meer »

Aftrek extra vervoerskosten

Extra vervoerskosten door ziekte of invaliditeit kun je vaak aftrekken van de belasting.
Lees meer »

Tegemoetkomingen in schoolkosten

Voor gezinnen met een laag inkomen bestaan verschillende subsidies voor schoolgaande kinderen.
Lees meer »

 

Heffingskortingen

Door heffingskortingen betaal je minder belasting.
Lees meer »

Ook hulp nodig?

Kun jij ook wel wat hulp gebruiken bij het ordenen van je administratie? Heb je schulden en weet je niet hoe je er vanaf komt? Of heb je gewoon een vraag over je financiën? Geen probleem. Klik op een van onderstaande links of stuur ons een chatbericht via de blauwe ballon rechtsonder op de website, op Facebook of Instagram (@schuldhulpmaatjeparkstad).

Woon je niet in Parkstad Limburg maar ergens anders in Nederland, ga dan naar de landelijke locatiezoeker en het komt helemaal goed. Samen lukt ’t!

10 antwoorden
 1. Wagner Clerk
  Wagner Clerk zegt:

  Allemaal bedankt aan de heer Anderson Carl voor het helpen met mijn winst en het mogelijk maken van mijn vijfde opname. Ik ben hier om een geweldige levensveranderende kans met je te delen. het wordt Bitcoin / Forex-handelsopties genoemd. het is een zeer lucratieve onderneming waarmee u in een week maar liefst $ 2.570 kunt verdienen met een initiële investering van slechts $ 200. Ik ben het levende bewijs van deze geweldige zakelijke kans. Als iemand geïnteresseerd is in handelen in bitcoin of een andere cryptocurrency en een succesvolle transactie wil zonder verlies, laat het de heer Anderson Carl nu weten via Whatsapp: +1(252)285-2093 E-mail: andersoncarlassettrade@gmail.com

  Beantwoorden
 2. Emily Keeton
  Emily Keeton zegt:

  Bent u op zoek geweest naar financieringsopties voor uw nieuwe huisaankoop, bouw, onroerendgoedlening, herfinanciering, schuldconsolidatie, persoonlijke of zakelijke doeleinden? Welkom in de toekomst! Financiering gemakkelijk gemaakt bij ons. Neem contact met ons op aangezien we onze financiële dienst aanbieden tegen een lage en betaalbare rente van 3% voor lange en korte leentermijnen, met 100% garantielening. Geïnteresseerde aanvragers moeten contact met ons opnemen voor verdere procedures voor het verwerven van leningen via: joshuabenloancompany@aol.com

  Beantwoorden
 3. Marylou Laurent
  Marylou Laurent zegt:

  Hallo meningen over het hele woord hier is mijn getuigenis over hoe ik mijn lening kreeg, ik dacht dat er geen goede geldschieter op internet was omdat ik een lening heb aangevraagd bij een aantal kredietverstrekkers op internet, maar ik werd opgelicht totdat ik meer dan duizenden kreeg van getuigenissen van klanten over hoe ze hun lening in DON CASTRO LOAN FINANCE kregen, dus ik gaf het een twijfelachtige trier toen alle hoop vervlogen was. Ik had onlangs een ongeluk en had een auto nodig… snel! Ik nam contact op met DON CASTRO LOAN FINANCE, ik verwachtte eigenlijk niets anders dan de normale service, maar ik was totaal geschokt door de arbeiders op kantoor! Ze deden hun best om ervoor te zorgen dat ik een goede deal en een goede auto kreeg. en een succesvolle leningtransactie Ik kon de uitstekende service die ik kreeg niet geloven! De arbeiders waren zo deskundig, vriendelijk, behulpzaam en nuchter. . Ik ben nog nooit zo goed behandeld bij een leningbedrijf. Jullie hebben vanaf nu allemaal mijn zaken en we gaan nergens anders meer heen! al mijn vrienden die ik heb voorgesteld aan DON CASTRO LOAN FINANCE leven allemaal goed en gelukkig, ik dank jullie allemaal voor de hulp en steun. Waardeer echt de service die je hebt geboden. Sterk aanbevolen voor alle financiële noodsituaties als u zich momenteel in een slechte situatie bevindt, neem dan gewoon contact op met de DON CASTRO LOAN FINANCE met hun directe bedrijfse-mail: (bil.ingolfs@gmail.com) Bedankt

  Hier is zijn e-mail: bil.ingolfs@gmail.com

  Beantwoorden
 4. Drankenhandel Zuid
  Drankenhandel Zuid zegt:

  We zijn opgegroeid in een kookgezin. De meeste van onze dierbaarste herinneringen hebben te maken met het samen koken met onze ouders. Het is een passie die we allebei delen, het is een passie die we winstgevend wilden maken, maar we wisten niet hoe. Loan Services heeft ons geholpen om een lening van 30.000 euro te krijgen en we zullen ons restaurant eind 2022 openen! Neem dan direct contact op met het bedrijf Email: (servicepersoonlijke_aanbieding@aol.com)

  Beantwoorden
 5. Anna Kristin
  Anna Kristin zegt:

  Hallo! Ik ben zo blij dat ik dit bericht heb geschreven. Ik heb een donatieproject dat mij al jaren na aan het hart ligt, ik heb iemand met een goed karakter nodig die het kan uitvoeren. Dit donatieproject zal nuttig zijn om aan uw behoeften te voldoen. Als je geïnteresseerd bent, stuur me dan een bericht op dit whatsapp-nummer: +447362038840
  E-mail: annakristinkristinsdottir94@gmail.com

  Beantwoorden
 6. Petr Buzek
  Petr Buzek zegt:

  Heb je een lening nodig???? Persoonlijke leningen of Zakelijke leningen???? Praat er met mij over. NAAM CONTACT: Dhr. Petr Buzek, Neem bij interesse contact met ons op via::::::petrbuzekloanfirm@gmail.com
  Whatsapp nu: +639451256230

  Beantwoorden
 7. Mike Morgan
  Mike Morgan zegt:

  Do you need a quick long or short term Loan with a relatively low interest rate as low as 3%? We offer business Loan, personal Loan, home Loan, auto Loan, student Loan, debt consolidation Loan etc.. no matter your credit score.
  Personal Loans (Secure and Unsecured)
  Business Loans (Secure and Unsecured)
  Consolidation Loan and many more.

  Contact US for more information about Loan offer and we will solve your
  financial problem. contact us via email: muthooth.finance@gmail.com
  Phone number: +917428831341 (Call/What’s app)

  Beantwoorden
 8. Mark Thomas
  Mark Thomas zegt:

  Are you in need of a loan? Do you want to pay off your bills? Do you want to be financially stable? All you have to do is to contact us for more information on how to get started and get the loan you desire. This offer is open to all that will be able to repay back in due time. Contact us for some genuine and certified financial services to set yourself up with a new business or if you wish to enlarge your business in this new year. Our financial services ranges from personal/individual to organization and we deliver as fast as possible within 24 hours. contact us now via email: ronnieinfo247@gmail.com
  Whatsapp +91 93118 56893
  Regards

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *