Maaltijdverstrekker Caritas045 heet nu Sant’Egidio Parkstad

Afgelopen jaren bouwde Caritas045 bekendheid op als verstrekker van gratis maaltijden voor minima in Parkstad. Vanaf februari 2022 gaat Caritas045 verder onder de naam Sant’Egidio Parkstad. Sant’Egidio is een mooie gemeenschap die zich inzet voor mensen die in armoede leven. Caritas045 is dan ook erg blij hier onderdeel van uit te mogen maken. Verder verandert er overigens niets: inwoners met een minimuminkomen uit Parkstad kunnen elke dinsdag en donderdag een gratis maaltijd afhalen.


Caritas045

Caritas045 verstrekt uit liefdadigheid twee keer per week gratis maaltijden aan inwoners met een minimuminkomen uit Parkstad (regio 045). Het doel van Caritas045 is om te voorkomen dat iemand zonder voedzame maaltijd zit. Inmiddels worden elke week zo’n 1.800-2.000 maaltijden verstrekt.

Sant’Egidio Parkstad

Op 9 december 2021 is de Stichting Sant’Egidio Parkstad opgericht. De diaconaal werkgroep van de Pancratius parochie Caritas045 is hiermee opgegaan in de internationale Gemeenschap van Sant’Egidio (Comunità di Sant’Egidio). Sant’Egidio heeft als doel armoede en eenzaamheid te bestrijden en zal de activiteiten van Caritas045 onveranderd voortzetten. De website van Caritas045 blijft vooralsnog gewoon in de lucht en wordt over enige tijd automatisch doorgeleid naar de nieuwe website van Sant’Egidio Parkstad.

Amber-Helena Reisig zal zich de komende tijd focussen op de transitie van Caritas045 naar Sant’Egidio en samen met oprichter Arend van der Heijden Sant’Egidio Parkstad aansturen.

Naast Reisig heet Sant’Egidio nog twee nieuwe medewerkers welkom.

Laurie Wachsmann zal de rol van coördinator keuken en educatie vervullen. Zij begon in oktober 2020 als vrijwilliger in de keuken en is uitgegroeid tot een onmisbare kracht.

Mijke Janssen zal ondersteunende werkzaamheden verrichten, en zich richten op een nieuw jongerenproject dat in de loop van 2022 wordt opgestart.

Reisig, Wachsmann en Janssen zullen zich samen met Arend van der Heijden inzetten om Sant’Egidio als begrip in Parkstad te verankeren, voor eenieder die behoefte heeft aan een maaltijd en vriendschap. Zij worden hierin gesteund door een honderdtal vrijwilligers, het bestuur en betrokken samenwerkingspartners.

Locaties

Iedere dinsdag- en donderdagavond deelt Sant’Egidio Parkstad maaltijden uit in Heerlen, Hoensbroek en Kerkrade (Chevremont en Heilust). Op deze dagen bieden we van 16.30 tot 18.30 uur een verse soep met brood en/of een eenpansgerecht met fruit aan. Vergeet niet zelf een tasje mee te nemen!

Meehelpen?

Wil je meehelpen, bijvoorbeeld in de keuken? Stuur dan een mailtje naar parkstad@santegidio.nl of stuur ons een privébericht op Facebook!