Gratis kindpakketten voor alle bijstandsouders in Heerlen

Alle kinderen van 0 tot en met 14 jaar uit bijstandsgezinnen, krijgen in het najaar van 2021 een persoonlijke brief, waarmee gratis een pakket kan worden aangevraagd bij de Stichting Stop Kinderarmoede. In zo’n pakket zit nieuwe kleding, nieuwe schoenen en een aantal leuke cadeautjes in de vorm van nieuw speelgoed. (foto: Morguefile)


Kinderarmoede in Heerlen

Kinderen in Heerlen en Kerkrade lopen het grootste risico om in armoede op te groeien. In Heerlen groeit 15,8 procent van de kinderen op in een gezin met een laag inkomen. In Kerkrade is dit 14 procent. Landelijk gaat het om gemiddeld 8% – beduidend minder. (cijfers 2018)

Een groot deel van de gezinnen met een laag inkomen komt financieel in de knel. Zo kan de helft van de gezinnen met kinderen niet elk jaar op vakantie. Ook geld voor nieuwe kleren, een computer of tablet is vaak niet aanwezig. Het grootste deel komt rond van een uitkering.

Kindpakket voor bijstandsgerechtigden

De inwoners van de Gemeente Heerlen met een bijstandsuitkering krijgen een persoonlijke brief met de aanvraag voor het Kindpakket. Het Kindpakket is voor kinderen tot 14 jaar.

Kindpakket voor mensen met laag inkomen

Ook mensen met een minimum inkomen, anders dan bijstandsuitkering, komen in aanmerking voor een kindpakket. Het aanvragen van het Kindpakket is heel eenvoudig; deze mensen kunnen per mail of telefonisch contact met de Gemeente Heerlen opnemen.

Laat het kindpakket niet liggen

Veel mensen vragen het Kindpakket aan, maar lang niet iedereen. Daarom roept de gemeente iedereen op om gebruik te maken van dit aanbod, want het is echt de moeite waard!

Meer informatie

Heb je geen brief gekregen, maar denk je wel hiervoor in aanmerking te komen, meld je dan bij gemeente@heerlen.nl of bel met 045 5605040.

Bekijk ook de pagina op de website van de gemeente Heerlen met speciale regelingen voor mensen met kinderen, en een laag inkomen.

2 antwoorden

Reacties zijn gesloten.