Sinterklaas schoen zetten kado wortel strooigoed

Tips voor Sinterklaasavond

Nog maar 12 dagen tot pakjesavond! De schoen wordt alweer even gezet en de kinderen zijn helemaal hyper. Maar hoe bewaar jij nou de rust en kalmte rond Sinterklaas, vooral op het gebied van geld? Wij helpen je een handje met een budget maken, de avond plannen en kado’s kiezen.


Plannen

Het plannen van de sinterklaasactiviteiten, het kopen van de kadootjes en het vrijmaken van geld daarvoor is natuurlijk handig.
Ben jij al begonnen? Als je ons al langer volgt, heb je misschien vorig jaar onze blog over sinterklaas gelezen. Dan ben je nu vast goed voorbereid 😉 Zo niet? Lees dan hier hoe je je nu al kunt voorbereiden op sinterklaas 2022.

Schoen zetten

Nog 12 dagen: hoe vaak mogen de kinderen hun schoen nog zetten en waar? Praat hier ook met hen over en zet het desnoods op de kalender, zodat ze niet elke vijf minuten vragen wanneer het mag 😉
Ook kunnen ze de schoen zetten bij een supermarkt, zoals Lidl en Albert Heijn.

Schoen zetten voor sinterklaas

Budget

Heb je al een budget? Nee? Plan dan vandaag een kwartier in (of zet dit in je agenda vor morgen). Even de financiën doorlopen om te kijken of en hoeveel budget je hebt is altijd een goed idee.

Geen budget over? Wees dan eens creatief met het eten:

  • ontbijt voor diner (vinden de kids vast geweldig!);
  • de vriezer en voorraadkast leeg eten;
  • bij ouders of vrienden gaan eten (en hen in een financieel betere maand bij jou uitnodigen);
  • een week niet snoepen.

Allerlei kadootjes getekend

Kado’s

Bedenk welke kado’s je wilt kopen en waar. Zo kom je niet in de verleiding om te veel te kopen in de winkel. Black Friday is deze week en de acties vliegen je nu al om de oren. Niet meteen kopen dus, maar eerst een plan maken en de prijzen vergelijken.

Tweedehands kopen kan natuurlijk ook prima. Zeker hele jonge kindjes merken echt niet of het nieuw is. Meestal zet je speelgoed toch al in elkaar of stop je er alvast batterijen in, zodat ze er meteen mee kunnen spelen.

Praktische kado’s

De kinderen herinneren zich later vooral de sfeer van de pakjesavonden en niet zo zeer de kado’s.
Een bekende verdeling van kado’s is deze:

  • iets dat je nodig hebt (trui, laarzen, tas, sportspullen);
  • iets dat je graag wilt (een kind wilt elke week iets anders hebben, dus maak dit 1 van de dingen die je geeft, of geef naast de “leuke” dingen ook een nuttig kado waar ze langer plezier van hebben);
  • iets dat je kunt dragen (pyjama, sportkleren, sjaal/muts/handschoenen);
  • iets om te lezen (boek, tijdschrift).

Geen kado’s

Natuurlijk kun je je ook beperken tot 1 kado of géén kado’s, afhankelijk van je budget en persoonlijke voorkeuren. Een leuke spellenavond of filmavond met een bak pepernoten op tafel is net zo leuk.
Bij de kringloop scoor je voor een paar euro een gezelschapsspel.

Misschien kun je een spel ruilen met een familielid, vriend(in) of collega? Ook kun je online genoeg ideeën vinden voor gratis spelletjes of dingen die je zelf in elkaar knutselt.

Uitgesteld kado

In plaats van spullen, kun je ook een ervaring kado doen. Bijvoorbeeld naar een pretpark, speeltuin of museum gaan als het weer kan/mag of als het weer er geschikt voor is.
Dan is het wel verstandig om het geld nú al in een apart spaarpotje te zetten op je spaarrekening óf om echt met een spaarplan het geld elke maand opzij te zetten.

Hulp

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het op orde krijgen van je financiën? Of wil je een budget maken, maar weet je niet hoe of waar te beginnen? Neem dan contact met ons op:
Hulp Heerlen
Hulp Kerkrade
Of stuur een chatbericht via de blauwe ballon rechtsonder op onze website.

Samen lukt ‘t.