Te weinig geld voor je kinderen? Sam& voor alle kinderen helpt!

Schoolspullen, sporten, muziekles, een verjaardag vieren of een uitje. Het lijkt normaal voor alle kinderen in Nederland, maar niet elke ouder kan het betalen. Ben je een ouder met weinig geld of ken je een kind dat opgroeit in deze situatie, doe dan een aanvraag bij ‘Sam& voor alle kinderen’ voor bijvoorbeeld schoolspullen, zwemles (of een andere sport), muziek, theater- of dansles, een uitje of een verjaardagsbox. Je kunt zelfs meerdere dingen tegelijk aanvragen!


Sam& voor alle kinderen

Het lijkt normaal, lekker naar de voetbalclub of streetdance. Met de klas mee op schoolreisje, of je verjaardag vieren met alle vriendjes. Een uitje zoals naar de dierentuin gaan of naar de film. Maar helaas hebben niet alle ouders geld voor deze leuke dingen voor hun kinderen.

Ongeveer 1 op de 12 kinderen groeit namelijk op in armoede, dat zijn 2 kinderen per klas! Dat is heel erg veel. ‘Sam& voor alle kinderen’ springt bij voor de kinderen. Via Sam& krijgen ouders gemakkelijk contact met organisaties die helpen als er thuis weinig geld is. Alle kinderen moeten mee kunnen doen!

Sam& is een samenwerkingsverband van Leergeld, Jeugdfonds Sport & Cultuur, Stichting Jarige Job en Kinderhulp. Samen zorgen ze ervoor dat alle kinderen mee kunnen doen met leeftijdsgenoten door het betalen van de contributie, de laptop die nodig is voor school, een uitje of een verjaardagsbox waarmee de jarige job toch een feestje kan vieren. Zo kun je jouw kind mee laten doen, ook als er geen geld is voor leuke dingen.

“Ineens konden de kinderen sporten en naar pianoles en in november kregen we een mail dat we Sinterklaascadeautjes voor de kinderen mochten aanschaffen. Toen mijn dochter naar de HAVO ging, kreeg ze een laptop. We wisten niet wat ons overkwam. Zo geweldig.”
– Vader Jan-Willem

Wie kan een aanvraag doen?

De volgende mensen kunnen een aanvraag doen:

  • Ouders met een uitkering, bijvoorbeeld bijstand, WIA of WW
  • Werkende ouders met een laag inkomen
  • ZZP-ers met weinig werk of inkomen
  • Ouders met schulden
  • Intermediairs bijvoorbeeld leerkrachten, schuldhulpverleners, wijkteams, jeugdhulpverlener, huisartsen

Hoe kun je een aanvraag doen?

Misschien ben jij zo’n ouder die zich aan het begin van het schooljaar druk maakt om te bedenken hoe je nu weer voor die nieuwe voetbalschoenen gaat betalen. En dat doet gewoon pijn, om niet alles wat je zou willen te kunnen geven aan je kind.

In deze video leggen we je daarom uit, hoe je als ouder een aanvraag kunt doen bij Sam& voor alle kinderen.

Dus wacht niet langer, ga naar de speciale aanvraagpagina op de site van Sam& voor kinderen, en regel vandaag nog dat jouw kinderen over een paar weken weer lekker meedoen met de rest.

Hulp nodig bij de aanvraag?

Lukt het niet om zelf de aanvraag te doen? Dan mag je ook iemand anders vragen dat voor je te doen. Bijvoorbeeld de juf of meester, iemand van het wijkteam, of vraag het aan Schuldhulpmaatje Parkstad!

Klik op een van onderstaande links of stuur ons een chatbericht via de blauwe ballon rechtsonder op de website, op Facebook of Instagram (@schuldhulpmaatjeparkstad).

Woon je in een andere Parkstadgemeente, stuur dan een chatbericht (blauwe knop/venster rechtsonder op deze site), en we wijzen je naar het loket bij jou in de buurt.

Meer informatie

Ken of ben je een gezin dat wel een steuntje kan gebruiken? Ga dan naar samenvoorallekinderen.nl en bekijk de mogelijkheden!

Samen lukt ‘t!