Jongetje loopt door de herfstbladeren-herfstactiviteiten

Herfst op een budget

De herfst is weer aangebroken en het weer is omgeslagen. Tijd voor knusse herfstactiviteiten!
We geven je ideeën die niks tot weinig kosten.


Filmmiddag

Steek wat kaarsjes aan, dim de lichten (spaart energie 😉), kruip samen onder een dekentje op de bank met een kop thee of warme chocomel (van een huismerk) en kijk een paar griezelfilms.

Heb je Disney+ of Netflix, dan is dat zo geregeld. Heb je dat niet? Vraag dan aan een vriend(in), familie of collega of je voor een middagje op hun account mag. Eventueel in ruil voor een euro, een pak koekjes of iets anders dat je hebt of voor ze kan doen.
In de kringloop of verkoop- en weggeefgroepen op Facebook zijn vast ook goedkope of gratis dvd’s te vinden.

Herfstwandeling en knutselen

Ga samen het bos of park in en zoek mooie balderen en paddenstoelen. Neem wat bladeren, kastanjes, eikels, mos en takken mee naar huis om mee te knutselen of maak onderweg mooie foto’s.

Kindje loopt door de herfstbladeren

Herfsttafel maken

Van alle verzamelde spulletjes die over zijn na het knutselen kunnen jullie samen een mooie herfstdecoratie maken. Leg de materialen mooi neer op een dienblad, op een schaal of in een vaas. Dat maakt de huiskamer meteen gezelliger.

Pompoenen uithollen

Een echte oktoberactiviteit is het uithollen van pompoenen. Ga naar de boer en zoek wat mooie pompoenen uit. Van de inhoud kun je vervolgens weer een lekkere pompoensoep maken. Dubbel plezier en profijt!

 

Spellenmiddag

Houd een spellenmiddag met het gezin. Superleuk en de tijd vliegt voorbij! Met een pak koekjes op tafel en wat thee of ranja is het supergezellig. Misschien kun je met bekenden ruilen van spelletjes, zodat de kinderen iets “nieuws” hebben om te spelen.
Of ga vooraf naar de kringloopwinkel en laat ze iets uitkiezen voor een bepaald bedrag. Spellen hoeven echt niet duur te zijn!

Sjpruutcafé

Zelf geen rotzooi in huis maar wel een leuke activiteit met je kleintje(s)? Elke week is er in een hoop buurtcentra het Sjpruutcafé. Hier kun je met andere (toekomstige) ouders praten over het ouderschap en alles wat daarbij komt kijken. Ondertussen spelen de kleintjes en kunnen de papa’s en mama’s (samen met de kleintjes) knutselen. Meer informatie vind je op hun Facebookpagina.

Sjpruutcafe-buurthuizen-parkstad-schuldhulpmaatje

In de buurthuizen vind je ook SchuldHulpMaatje. Heb je een vraag over je administratie of financiën? Loop eens binnen op ons spreekuur (Heerlen en Hoensbroek / Kerkrade).

Wat ga jij doen met je gezin deze herfst? Vertel het in een reactie.