Edson da Graça doet zijn verhaal

Wereld Armoededag – Edson zijn verhaal

17 Oktober is de Internationale dag voor de uitroeiing van armoede, of kort gezegd: Wereld Armoededag. Sinds 1987 staat men stil bij armoede op deze dag. Ook SchuldHulpMaatje Parkstad schenkt aandacht aan deze dag. Edson da Graça komt namelijk naar Parkstad!


Eén miljoen

Een miljoen Nederlanders leven in armoede. Dat betekent dat je langere tijd niet de mogelijkheid (het geld) hebt om dingen en voorzieningen te betalen die de samenleving als minimaal noodzakelijk bestempelt. Dit zijn dingen als gezond eten, gezondheidszorg, zwemles en sporten.
Eén op de vijf gezinnen in Nederland heeft het financieel zo zwaar, dat betalingsachterstanden dreigen. Dat moet anders.

SchuldHulpMaatje

SchuldHulpMaatje Nederland helpt mensen om hun financiën op orde te krijgen en/of houden.
In Parkstad (Heerlen, Kerkrade en Hoensbroek) hebben wij inloopuren in buurthuizen. Hier kun je terecht met al je vragen rondom je administratie en financiën.

Bijvoorbeeld als je een brief over belastingen of toeslagen niet begrijpt of als je wilt weten op welke toeslagen je recht hebt.

Maatjes

Heb je grotere financiële problemen, net zoals Edson (zie onderstaand filmpje)? Dan kun je ons bellen, een chatbericht sturen of op het inloopspreekuur binnenlopen en het hulpformulier invullen (Hulp Heerlen of Hulp Kerkrade).
Je situatie wordt dan ingeschat, er wordt een geschikt maatje aan je gekoppeld en samen gaan jullie aan de slag om orde op zaken te stellen.

Is er professionele hulp nodig, zoals een schuldhulpverleningstraject of WSNP? Dan helpt jouw maatje om de juiste hulp te krijgen. Je maatje blijft naast je staan tijdens het traject. Het is namelijk emotioneel ook heel zwaar en je zult toch nog dingen moeten regelen, brieven beantwoorden en uiteindelijk je eigen financiën weer moeten regelen. Jouw maatje staat tijdens én na het traject naast je, totdat je vol zelfvertrouwen je eigen administratie weer kunt bijhouden.

Jouw maatje is al die tijd een luisterend oor, zonder oordeel. Hij of zij staat naast jou en helpt jou met al je vragen en praktische zaken rondom je financiën.

Edson

In het filmpje zie je Edson. Hij dacht het allemaal goed geregeld te hebben, maar kwam toch in flinke financiële problemen. Deze problemen leidden tot stress, depressie en drugsgebruik. Naar de buitenwereld hield hij een masker op, maar zijn collega prikte hier doorheen.
Doordat zij erover durfde te praten, een luisterend oor én hulp bood, voelde Edson zich meteen een stuk beter. Er viel een last van zijn schouders en hij zag weer licht aan het einde van de tunnel.

Man ziet licht aan het einde van de tunnel

Event Wereld Armoededag

Nu Edson er weer helemaal bovenop is op alle vlakken van zijn leven, zet hij zich graag in om anderen te helpen.
Op dinsdag 12 oktober komt hij daarom spreken op ons evenement. Meer informatie hierover volgt snel. Houd hiervoor onze Facebook, Instagram en/of LinkedIn in de gaten!

Hulp

Heb je hulp nodig met je administratie? Klik op een van onderstaande links of stuur ons een chatbericht via de blauwe ballon rechtsonder op de website, op Facebook of Instagram (@schuldhulpmaatjeparkstad).
Formulier website: Hulp Heerlen of Hulp Kerkrade.

Woon je in een andere Parkstadgemeente, vul dan een van de formulieren in of stuur een chatbericht en dan komt het ook helemaal goed! Samen lukt ’t.