G€LDPRAAT, dé jongerenpodcast over geld! In deze proefaflevering: hoe gebruik jij Tikkies?

G€LDPRAAT is dé podcast van het Nibud, waarin vier jongeren uitzoeken wat geld betekent in de 21e eeuw. Deelnemers in de studio bespreken allerlei geldzaken; van schulden en armoede tot huren of kopen, en van geld en relaties tot sparen of beleggen. G€LDPRAAT verschijnt begin juni op alle podcastplatformen en de Nibud-website. Een eerste – korte – proefaflevering (teaser) is hieronder al te beluisteren: is het hebben van schulden je eigen schuld, en welke rol spelen Tikkies daarbij?


Is het hebben van schulden je eigen schuld?

Voor jongeren wordt het steeds makkelijker om online aankopen te doen; de betaling is met een paar drukken op de knop geregeld. Tikkies maken het mogelijk betalingen te delen, bijvoorbeeld als je samen ergens wat hebt gegeten of gedronken. Maar doe je dat ook altijd? Wanneer wel, en wanneer niet? Stel, je doet het niet, maar komt daardoor wel in de schulden; wiens schuld is dat dan?

Tijdens de eerste – korte – proefaflevering (teaser) van G€LDPRAAT vertellen vier jongeren hoe ze hiermee omgaan.

Ook in de problemen door online verleidingen?

Vind jij het ook lastig om de verleiding van online aankopen te weerstaan? Vind je het vervelend je familie of vrienden een Tikkie te sturen om kosten te delen? Kom je daardoor misschien zelfs in de problemen? Dan ben jij bij ons aan het juiste adres: wij helpen je graag!

Meld je aan voor “Hulp in Heerlen” of “Hulp in Kerkrade”.

Ook kun je met ons chatten (de blauwe ballon rechtsonder op onze website) en je kunt op kantoortijden bellen naar 045-560 25 25.

Onze vrijwilligers staan voor je klaar om samen met jou naar je situatie te kijken; samen komen we eruit!