Edson da Graça in tranen: “Vrijheid betekent voor mij: geen schulden meer hebben.”

Vandaag is het Bevrijdingsdag. We staan stil bij onze vrijheid. Maar wat is dat nu eigenlijk, vrijheid? Voor stand-up comedian Edson Da Graça betekent vrijheid: geen schulden meer hebben. In tranen vertelde hij bij Op1 over de meest lastige periode in zijn leven; en eerder gaf hij een inspirerend Vrijheidscollege. Kijk het hier terug, en laat je inspireren om je geldproblemen met iemand te bespreken.


De overlevingstocht van Edson Da Graça

Voor Edson da Graça betekent vrijheid dat je niet constant hoeft te overleven. Tien jaar lang zat Edson zelf diep in de schulden; zes jaar lang gebruikte hij drugs, om zijn problemen niet onder ogen te hoeven zien.  “Het was voor mij constant overleven en dan leef je in een roes van angst en stress, en dat is niet de manier.”

Keerpunt door er met iemand over te praten

Op het moment dat Edson zijn problemen met iemand durfde te bespreken, veranderde er iets drastisch; hij voelde zich opgelucht, kreeg ruimte in zijn hoofd om oplossingen te bedenken, en zag het leven weer zitten. Bij OP1 vertelde hij over dit beslissende moment.

Vrijheidscollege

Omdat Edson leerde hoe belangrijk het is met mensen te praten over zijn problemen, voelde hij zich geïnspireerd om anderen te vertellen hetzelfde te doen. Tijdens zijn Vrijheidscollege vertelt Edson wat armoede en schuld kunnen betekenen voor vrijheid, en hoe hij zich bevrijdde van financiële problemen. Hij vertelt over welke keuzes hij zelf maakte en hoe hij zo zijn eigen weg vond. Op deze manier inspireert hij jong en oud om na te denken over de waarde van vrijheid.

De oplossing begint met praten

Heb jij geldzorgen? Is je administratie niet meer op orde? Weet je niet hoe je je schulden kunt aflossen? Geen punt: SchuldHulpMaatje Parkstad kan je daarbij helpen; de oplossing begint door erover te praten. Meld je aan voor “Hulp in Heerlen” of “Hulp in Kerkrade”.

Ook kun je met ons chatten (de blauwe ballon rechtsonder op onze website) en je kunt op kantoortijden bellen naar 045-560 25 25.

Onze vrijwilligers staan voor je klaar om samen met jou naar een oplossing te zoeken; samen komen we eruit!