Hulp voor jongeren met hoge schulden
Inmiddels heeft 1 op de 5 jongeren (onder de 24 jaar) problematische schulden. Tragisch. Behoor jij tot deze groep of ben je bang dat je in de financiële problemen gaat komen? Er wordt hard gewerkt om jongeren te helpen uit de problemen te komen en/of te blijven, maar ook om ervoor te zorgen dat de kinderen van nu de cirkel doorbreken en een gezonde financiële toekomst tegemoet gaan. Wat is de situatie en waar vind je hulp? Je leest het hier!
Problematische schulden
1 Op de 5 jongeren (onder de 24 jaar) heeft problematische schulden. Dit is al tragisch, maar door de aanhoudende coronamaatregelen komen steeds meer jongeren in de problemen en worden de problemen erger.
Schulden lopen gigantisch op door incassokosten, rente en proceskosten. De meeste schulden ontstaan bij het CJIB, de Belastingdienst en het CAK; overheidsinstanties.
Armoede
In zowel de Oostelijke als Westelijke Mijnstreek worden de schouders eronder gezet om deze jongeren te helpen, maar wordt er ook aangestuurd op preventie. Armoede wordt in deze regio namelijk vaak van generatie op generatie doorgegeven sinds de sluiting van de mijnen.
Oplossing en preventie
In de talkshow presentatie manifest “wie is schuldig?” hoor je hoe organisaties in Limburg deze problematiek wil aanpakken. De talkshow is een initiatief van Kredietbank Limburg, Burgerkracht en De Pijler.
Hulp
- Ben je het overzicht kwijt over je financiële administratie?
- Weet je niet op welke toeslagen of regelingen je misschien recht hebt en/of hoe je die aan moet vragen?
- Stapelen de rekeningen zich op en dreigt er een betaalachterstand, of heb je die al?
Onze ruim 100 maatjes staan voor je klaar om je te helpen!
Chat met ons via de blauwe ballon rechtsonder op onze website (www.shmparkstad.nl) of stuur een bericht via Facebook of Instagram (@schuldhulpmaatjeparkstad).
Digitaal aanmelden? Dat kan via onze homepage en via “Hulp Heerlen” of “Hulp Kerkrade”.
Tijdens kantooruren kun je ons bellen: 045-560 25 25.
Bron: De Limburger, 04-03-2021