Financieel opvoeden, hoe doe je dat? Beantwoord 10 vragen, en krijg direct tips!

Kinderen die al jong zelf leren omgaan met geld, hebben daar als volwassene veel profijt van. Wil jij je kind daarom graag goed leren omgaan met geld, maar sta je daarbij wel eens voor een dilemma? Of ben je op zoek naar tips? Doe de test, zie hoe andere ouders het doen én ontvang handvatten van het Nibud. Handig om samen met je kind in gesprek te kunnen gaan over het omgaan met geld.


Niet goed of fout

Het financieel opvoeden van je kind is niet altijd even makkelijk. Elk kind is immers anders en in elk gezin gelden andere afspraken. In de ‘Financiële Opvoedtest‘ kun je het dan ook niet goed of fout doen. De test helpt je vooral om na te denken over het effect van jouw eigen aanpak, en draagt onderwerpen aan die aandacht verdienen in de financiële opvoeding van je kind.

Doe de Financiële Opvoedtest >

Op weg naar financiële zelfstandigheid

De vragen en adviezen in de opvoedtest zijn gebaseerd op de Nibud-leerdoelen. In dit document heeft het Nibud beschreven welke financiële vaardigheden kinderen op welke leeftijd moeten leren om op hun 18e klaar te zijn voor financiële zelfstandigheid.

Zoek hulp

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij de financiële opvoeding van je kind? Geen punt: dan kan SchuldHulpMaatje Parkstad je daarbij helpen. Meld je aan voor “Hulp Heerlen” of “Hulp Kerkrade”.

 

Ook kun je met ons chatten (de blauwe ballon rechtsonder op onze website) en je kunt op kantoortijden bellen naar 045-560 25 25.

Onze vrijwilligers staan voor je klaar om samen met jou naar een oplossing te zoeken!