Hulpvrager Danny met zijn Schuldhulpmaatje Bertine in Concert van Hoop

Maatjes zijn onmisbaar. Het zijn vrijwilligers die iemand een steuntje in de rug bieden en hoop geven. En aan die hoop is zeker in deze tijd veel behoefte. Danny, een van onze hulpvragers, en zijn Maatje Bertine, deelden hun verhaal tijdens het Concert van Hoop. Ze werden bovendien toegezongen door bekende artiesten.


Bekende artiesten en hoopvolle verhalen

Met het Concert van Hoop wilden het Oranje Fonds de EO samen opnieuw hoop geven door muziek en verhalen van mensen die voor elkaar klaar staan, zoals Danny en Bertine. Het Concert van Hoop werd op 10 maart 2021 om 20.30 uur live uitgezonden op NPO1 vanuit Rotterdam Ahoy. Het concert is terug te zien bij NPO Start.

Tijdens het concert waren er optredens van Guus Meeuwis, Diggy Dex, Suzan & Freek, OG3NE, 3JS, Edsilia Rombley en Stef Bos, onder leiding van het Metropole Orkest. In een verder leeg Ahoy waren Danny en Bertine op gepaste afstand aanwezig, en werden zij toegezongen.

Naast het verhaal van Danny en Bertine waren er ook andere hoopvolle verhalen van mensen die zich als maatje inzetten voor een ander, omdat juist nu niemand er alleen voor moet staan.

Zoek hulp

Weet je niet waar je moet beginnen? Geen punt: dan kan SchuldHulpMaatje Parkstad je daarbij helpen. Meld je aan voor “Hulp Heerlen” of “Hulp Kerkrade”.

Ook kun je met ons chatten (de blauwe ballon rechtsonder op onze website) en je kunt op kantoortijden bellen naar 045-560 25 25.

Onze vrijwilligers staan voor je klaar om samen met jou naar een oplossing te zoeken!