Podcasts over geld

Houd je niet zo van lezen, maar wil je wel leren over geldzaken? Dan kun je naar podcasts luisteren. We leggen uit wat een podcast is en geven enkele links naar podcasts over geld, de economie en je financiën.

Wat is een podcast?

Een podcast is een soort radioprogramma. Hierin praten mensen over een bepaald onderwerp. Soms nodigen de “presentators” een gast uit die gespecialiseerd is in een bepaald onderwerp waar het in die uitzending (of aflevering) over gaat. Ook worden er in sommige podcasts vragen van luisteraars behandeld die via mail, social media of whatsapp gesteld worden.

Podcasts staan op de websites of blogs van de makers, maar ook op Youtube, Spotify en iTunes. Je kunt ze dus luisteren wanneer het jou uitkomt, bijvoorbeeld tijdens een wandeling of terwijl je poetst.
Je kunt op basis van de titel bepalen of de podcast voor jou nuttig kan zijn.

Een aantal podcasts over geld

We vertellen je kort wat je kunt verwachten van de volgende podcasts: Goed met geld, Porterenee, Poen en Martinis and your money.

Goed met geld

De podcast “Goed met Geld” wordt gemaakt door milennials Bas en Arjan. Hun stijl is voornamelijk gericht op milennials, maar ook mensen van andere leeftijden zijn natuurlijk welkom om hun podcast te volgen.
In deze aflevering  is Inge van SchuldHulpMaatje Delft te gast.

Porterenee

Renée Lamboo is haar blog Porterenee begonnen, omdat ze zelf in de schulden zat, hier iets aan wilde doen en merkte dat niemand eigenlijk graag over geld praat. Zij wil het taboe doorbreken en iedereen inspireren om hun eigen (geld)doelen te bereiken. Zelf is ze met haar man op weg om €100.000 te sparen; een voor hen erg ambitieus doel. Met haar blog, social media en podcast probeert ze je te inspireren om een voor jóu ambitieus doel te stellen en dat doel te behalen. Of dat doel €100.000, €10.000 of €100 sparen is, maakt niet uit. Natuurlijk geeft ze – op een heel nuchtere en humoristische manier – een hoop tips en ideeën om je financiën op orde te brengen én houden zodat je je spaardoel behaalt. Luister hier naar alle podcasts!

Poen

Poen is de podcast van de NOS. Op hun website kun je naar de 10 afleveringen luisteren.
In deze podcast leer je hoe de economie werkt, zodat je deze kennis kunt gebruiken om je eigen financiën goed op orde te brengen.

Martinis and your money

Shannon McLay van Martinis and your money vertelt je in het Engels over het regelen van je geldzaken, de economie en beleggen. Ze heeft zelf een bedrijf waarmee ze mensen inzicht geeft in hun financiën en hen helpt deze beter op orde te krijgen. Elke vrijdagochtend in Amerika (dat is bij ons vrijdagmiddag) komt er een nieuwe aflevering online.

Welke podcasts inspireren jou? We horen het graag!