Vacature vrijwilliger Administratie Op Orde

Impuls zoekt vrijwilligers die cliënten helpen hun administratie op orde te krijgen en houden. Ook budgetcoaches, die cliënten helpen met financiële zaken, zijn van harte welkom. Hieronder vindt u meer informatie over de organisatie en werkzaamheden.


Werkzaamheden

Veel mensen hebben er moeite mee hun administratie op orde te houden. Rekeningen en aanmaningen verdwijnen op een stapel, soms ongeopend. Helpt u hen de administratie in te richten?

  • Post openmaken, sorteren en archiveren
  • Eventueel digitale administratie opzetten

U komt meerdere keren bij de cliënt thuis, soms voor langere tijd. Of u maakt afspraken op een locatie van Impuls, bij u in de buurt. U kunt altijd terugvallen op professionele begeleiding vanuit Impuls.

U bepaalt zelf de tijden.

Budgetcoach

Wat vragen wij van u?

Wij zoeken vrijwilligers die over de volgende eigenschappen beschikken:

  • Affiniteit met mensen in een zwakkere positie en/of ouderen;
  • Financiën schrikken u niet af;
  • U luistert aandachtig;
  • U werkt doelgericht;
  • U bent geduldig;
  • Kennis van de sociale kaart Kerkrade is een pré;
  • U bent bereid om de relatie met Impuls en KBL warm te houden.

Wat bieden wij u?

Het vrijwilligerswerk geeft u zeker veel voldoening! U kunt echt iets betekenen voor de Kerkraadse burger. U kunt in overleg met de cliënt uw eigen tijd indelen. Als vrijwilliger heeft u een eigen contactpersoon waar u altijd mee kunt overleggen. Wij bieden u een passende onkostenvergoeding en opleidingsmogelijkheden.

Opleiding

Kiest u voor mensen met financiële problemen, dan bieden wij u ook een gedegen opleiding tot budgetcoach. Wij vinden het namelijk belangrijk dat u zich kunt ontwikkelen. Via SchuldHulpMaatje Parkstad kunt u volop trainingen, workshops en thema-avonden volgen. Hiermee kunt u het basis- en het gevorderdencertificaat behalen.

Kiest u voor de wat minder complexe administratie bij ouderen, dan is het voldoende dat u geïntroduceerd wordt door een ervaren vrijwilliger.  Aan u de keuze!

Gezelligheid

Wat zou Impuls zijn zonder haar vrijwilligers? Omdat wij onze vrijwilligers een warm hart toedragen, organiseren wij leuke ontmoetingen en andere bijeenkomsten waar ook de beroepskrachten aanwezig zijn. Voel u welkom voor een gezellig en interessant gesprek.

Kennismakingsgesprek en introductie

Na uw aanmelding als vrijwilliger nodigen we u snel uit om kennis te maken.

Kiest u voor budgetcoach dan volgt er een introductiemiddag. U wordt dan meegenomen in onze werkprocessen én u krijgt meer informatie over uw taken als vrijwilliger. Voor u als vrijwilliger aan de slag gaat, volgt u de startersopleiding van 6 ochtenden.

Kiest u voor administratie bij ouderen, dan is de introductie door een ervaren vrijwilliger voldoende.

In het kennismakingsgesprek leggen wij u alles uit.

Interesse?

Neem dan contact op met Impuls (telefoonnummer 045-545 63 51) en vraag naar Anne Linssen of Els Ramekers.