Too good to go: goedkope boodschappen, om voedselverspilling tegen te gaan

Supermarkten, restaurants, bakkers… Allemaal houden ze aan het eind van de dag producten over die ze gewoon weggooien. Dat is zonde. Niet alleen van de producten zelf, maar ook van alle grondstoffen die erin zijn gaan zitten. Omgerekend wordt op deze manier in Nederland, per persoon, jaarlijks zo’n 41 kilo eten en 57 liter drinken verspild (ca. 145 euro). Dat kan anders: met de app van Too Good To Go! Voor een paar euro haal je een uitgebreid boodschappenpakket in huis, en help je direct voedselverspilling tegen te gaan. En dat is nog niet alles: de CO2 uitstoot wordt hierdoor ook nog eens flink verminderd. Drie vliegen in één klap dus!


Voedselverspilling

In de hele keten, van de akker tot aan de tafel, wordt voedsel verspild. Maar niet alleen het eten zelf, ook de gebruikte grondstoffen die nodig waren om dat eten te produceren: water, landbouwgrond, arbeid en vervoer. Voedselverspilling heeft veel schadelijke gevolgen voor het milieu – het zorgt namelijk voor 8% van de wereldwijde CO2e-uitstoot. En dat is slecht nieuws voor onze aarde.

Magic Box

Via de Too Good To Go app (download voor Android en iOS) kun je een “Magic Box” kopen bij jou in de buurt. Wat is er nou zo magisch aan die boxen?

Overtollig eten is lekker, nog prima eetbaar eten dat door winkels en restaurants aan het einde van de dag weg zou moeten worden gegooid. Denk bijvoorbeeld aan bakkerijen die elke dag vers brood bakken, of restaurants die meer drukte hadden verwacht en daardoor maaltijden overhouden.

Je zal nooit precies weten wat je in je Magic Box krijgt totdat je het ophaalt. Wat je wel zeker weet, is dat het een goede deal is en dat je lekker eten krijgt!

 

Red een maaltijd en maak het verschil

De initiatiefnemers van Too Good To Go dromen van een wereld zonder verspilling. Ze zijn ervan overtuigd dat dat gaat lukken samen met jou, want zij geloven in de kracht van de community!

Ogenschijnlijk kleine acties kunnen grote impact hebben. Doe daarom mee! Red een maaltijd via Too Good To Go en maak het verschil!