Caritas045: maaltijd voor minima

Caritas 045

Caritas045 is in oktober 2019 gestart door Arend van der Heijden. Om mensen te helpen die in financiële moeilijkheden zitten en/of eenzaam zijn, werd vanaf 22 oktober 2019 elke dinsdag een maaltijd geserveerd in het Juphuis: samen eten en een praatje maken.

Maaltijd afhalen

Door de coronacrisis is dit momenteel niet mogelijk, maar de vrijwilligers van Caritas045 laten zich daardoor niet uit het veld slaan!

Zij zijn gestart met 2 afhaalpunten. Op dinsdag en donderdag kunnen minima een maaltijd van soep, brood en fruit afhalen. Er is zelfs een bezorgservice in het leven geroepen door Heerlen Against Corona, voor de mensen die door de huidige situatie niet zelf de maaltijd kunnen afhalen. Fantastisch werk van een hoop lieve Heerlenaren!

Behoor je tot de minima en heb je moeite om zelf elke dag een maaltijd op tafel te zetten, dan kun je 1 of 2 keer per week een maaltijd afhalen bij Caritas045. Wil je een maaltijd afhalen? Dan hoef je je niet aan te melden en kun je gewoon op de aangegeven tijdstippen langskomen.

Bezorgdienst

Ben je niet in staat om de maaltijd zelf af te halen, dan kun je je via de website van Heerlen Against Corona aanmelden voor de bezorgservice. De bezorgservice moet elke week opnieuw aangevraagd worden. Je kunt de aanvraag indienen tot uiterlijk 10.00u op de dag dat de bezorging moet plaatsvinden.

Afhaallocaties

Op dinsdag kun je de maaltijd afhalen bij de Corneliuskerk in Heerlerheide (Heerlen-Noord).
Op donderdag wordt de maaltijd verspreid vanuit de St. Josephkerk op Heerlerbaan (Heerlen-Zuid).
Je kunt hier tussen 17.00u en 19.00u terecht.

Op de afhaallocaties zijn er regels om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zoals afstand houden in de wachtrij (met tape aangegeven op de grond) en het gebruik van desinfecterende handgel voordat je het tasje aanneemt.

Heerlen Against Corona

Heb je hulp nodig met iets anders? Of wil je juist anderen helpen? Vul dan het aanmeldformulier van Heerlen Against Corona in op hun website.

Let op elkaar en blijf gezond!

2 antwoorden
  • Marc Bijl
   Marc Bijl zegt:

   Hoi, op de Facebook pagina van Caritas045 is kortgeleden het volgende geschreven:

   🍁 Caritas045 is volgende week gesloten tijdens de herfstvakantie, van 24 t/m 30 oktober.

   Na de vakantie kun je weer bij ons terecht, om samen aan tafel te gaan:

   Iedere dinsdag tussen 17.00 en 19.00 uur:
   📍’t Juphuis (Schandelerstraat 81 Heerlen)

   Iedere donderdag tussen 16.30 en 18.30 uur:
   📍 Kerk Chèvremont (Nassaustraat 37 Kerkrade)

   ❣️ Let op: het afhalen van maaltijden wordt in de loop van dit jaar helemaal vervangen door ‘Samen aan tafel’. Houd onze social media in de gaten voor meer informatie over de data.

Reacties zijn gesloten.