Meivakantie!

Het is meivakantie. Eentje die we waarschijnlijk niet gauw zullen vergeten.
Of je het geld er nou voor hebt of niet, uitjes naar de bioscoop, een (binnen)speeltuin, pretpark of dierentuin zitten er voorlopig niet in. Wat je dan wel kunt doen? Nou, een heleboel! En vaak ook nog gratis of voor weinig geld. Hier geven we je enkele tips wat je binnen, in de tuin of buiten kunt doen. Vier Koningsdag thuis! Ook geven we links naar de Facebookpagina’s van buurtcentra in Heerlen en Kerkrade.


Binnen

Er zijn talloze dingen die de kids binnen kunnen doen. Hier een aantal ideeën:

  • Bak koekjes, een taart of maak samen gezonde snacks. Kijk wat je nog in huis hebt en zoek hier een recept bij.
  • Kook samen (uitgebreid). Een leuke en leerzame activiteit voor een vrije dag.
  • Print kleurplaten uit als je geen kleurboeken meer in huis hebt.
  • Koop puzzels (tweedehands, in de buurt op veilige manier) en verkoop ze weer als ze niet meer gebruikt worden, of kijk of er in jouw buurt een mini puzzel- of boekenkast is waar je iets in kunt zetten en in ruil er iets anders uit mag gebruiken.
  • Ruil speelgoed met familie of vrienden. Zo hebben de kinderen iets nieuws om mee te spelen en je kunt gemakkelijk afspreken om het voor de deur neer te zetten.
  • Houd een filmavond met films of diensten die je al hebt.
  • Knutsel met materialen die je nog in huis hebt. Misschien vind je met opruimen nog van alles waarvan je niet meer wist dat je ze had.
  • Misschien vind je wel een nieuwe hobby in haken, breien, punniken, kralenplanken, diamond painting, verven op nummer of tekenen. Simpele dingen hoeven niet saai te zijn!
  • Bouw een fort in de slaap- of woonkamer.
  • Houd een “spa day” thuis: gezichtsmasker, voetenbadje, nagels lakken, je haar vlechten. Heerlijk!

In de tuin

Kinderen kunnen allerlei spelletjes doen in de tuin. Laat ze de (bord)spelletjes buiten doen terwijl ze wat vitamine D tanken. Of ze kunnen met een bal spelen, een tent maken, of in een tentje spelen als je er een hebt. Met echt mooi weer (hopelijk vrijdag) kan een watergevecht gehouden worden.
Hebben de buren ook kinderen? Dan kunnen ze zelfs een watergevecht houden over de schutting heen! Of over de schutting badmintonnen of handballen.

Heb je een goede relatie met je buren? Organiseer dan een feestje, geïnspireerd op de balkonfeesten die over de hele wereld gehouden worden. Hang allemaal lampjes op in jullie tuinen, iemand zet de muziek aan en jullie kunnen allemaal in je eigen tuin een drankje doen of de barbecue aansteken. Super gezellig en de buren zullen niet klagen over overlast 😉

Buiten

Heb je geen tuin? Dan kun je af en toe toch even naar buiten mits je de richtlijnen volgt en drukke plekken vermijdt.
Ga op een rustig moment eventjes naar het bos of een park in je buurt.
Woon je in een rustige straat? Dan kunnen de kinderen misschien een uurtje stoeprandje spelen. Of ga op een rustig moment een blokje met ze lopen, fietsen of skaten.

Koningsdag

Maandag 27 april is Koningsdag. Normaal wordt dit gevierd met een sportdag op school voor de vakantie, met vrijmarkten, braderieën en (buurt)feesten.
Laat de kinderen versiering maken voor in en om het huis, of ouderwets voor op de fiets. Bak oranje lekkernijen of houd een disco in de woonkamer. Doe samen wat sportoefeningen of een van de vele gratis online workouts (google eens of kijk op Youtube).

Buurtcentra

Heerlen en Kerkrade heeft heel wat buurt- en jongerencentra. Normaal kunnen de kids en tieners hier wekelijks creatief en leerzaam samen aan de gang, maar dat is nu even anders. Ook de inloop voor volwassenen ligt nu stil of wordt digitaal opgepakt.
Kijk op hun Facebookpagina’s voor digitale inloop of praatgroepen, tips, spelletjes, challenges en andere ideeën wat je kunt doen met de kids. Hier vind je de links:

Jongerencentrum The Dream (Eygelshoven);
Jongerencentrum The Future (Kerkrade);
Buurtcentrum The Flash (Heerlerbaan Heerlen);
Jongerencentrum The Break (Meezenbroek Heerlen);
Buurtpunt ’t Heitje (Heerlerheide Heerlen);
Buurtpunt De Koffiepot (Hoensbroek).

Wat ga jij deze week doen?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *