Schuldhulpmaatje winnaar Prominentenprijs 2020

Elk jaar reikt Platform Vrijwillige Inzet prijzen uit aan vrijwilligersorganisaties. Met behulp van deze (geld)prijs kunnen de winnaars hun organisatie in stand houden en verder ontwikkelen. Ook SchuldHulpMaatje Nederland was genomineerd en heeft zelfs een prijs gewonnen! Lees gauw verder om meer te weten te komen over de prijzen, genomineerden en winnaars.


Uitreiking

Op donderdag 16 april zijn de winnaars van dit jaar bekend gemaakt. Minister Hugo de Jonge maakte de hoofdprijswinnaars bekend in een livestream op Facebook. Bekijk hem hieronder. De bekendmakingen beginnen op 9 minuut 54.

Bekende Nederlanders

De andere prijzen worden uitgereikt door bekende Nederlanders. Dit jaar waren dit Irene Moors, Eppo Bruins, Marc de Hond en Marianne Besselink.

Genomineerden

In totaal waren er 114 vrijwilligersorganisaties aangemeld om mee te dingen naar de prijzen. Hieruit zijn uiteindelijk 12 initiatieven genomineerd, waaronder SchuldHulpMaatje Nederland.

Prijzen

Dit jaar heeft elke genomineerde organisatie iets gewonnen, namelijk het opnemen van een promotiefilmpje. Daarnaast waren er nog de juryprijs en publieksprijs, de Gouden Venus van Milo, de ProminentenPrijs en de VriendenLoterij Passieprijs.

Juryprijs

De juryprijs is een bedrag van 9000 euro.
Quiet Community uit Tilburg heeft de juryprijs is de wacht gesleept. Deze organisatie helpt mensen die in armoede leven aan zeer welkome producten of diensten, zoals spullen voor een verjaardagsfeestje, een nieuwe fiets of een uitje. Ook organiseren zij inloopochtenden om een luisterend oor te bieden.

Publieksprijs

De publieksprijs van 2500 euro ging dit jaar naar Ziekenactie Het Open Venster uit Nuland. Zieke mensen worden opgezocht en er worden uitjes georganiseerd. Klik hier voor de lijst met genomineerden voor de publieksprijs.

Gouden Venus van Milo

Deze prijs is er voor iemand die zich ondanks een beperking toch vol enthousiasme inzet als vrijwilliger.
Nuran Florissen-Kapikiran zet zich al jaren in als vrijwilliger in en rondom Deventer. Zij strijdt vooral voor gelijke kansen voor vrouwen. Met het gewonnen geldbedrag van €5000 kan zij dit blijven doen.
Bekijk de andere genomineerden voor deze prijs.

ProminentenPrijs

Hoera! SchuldHulpMaatje Nederland heeft de ProminentenPrijs in de wacht gesleept. Tweede Kamerlid Eppo Bruins van de ChristenUnie had SchuldHulpMaatje kandidaat gesteld. De winnaar wordt elk jaar door een andere groep prominente Nederlanders gekozen. De prijs is €6000.

De andere genomineerden in deze categorie doen natuurlijk ook super werk. Dit zijn ze:

 • Because We Carry;
 • Community Stations Nederland i.o.;
 • Femmes For Freedom;
 • Groninger Bodem Beweging;
 • Helemaal Groen;
 • Het Gehandicapte Kind;
 • Hollanda Bektaslililar Dernegi
 • JobOn;
 • KNRM, Redden En Helpen;
 • Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen;
 • Leger Des Heils;
 • NiNsee;
 • NivonJong;
 • Running Blind;
 • Stichting Present en;
 • Vluchtelingenwerk Nederland.

Lees hier wat zij allemaal doen voor de maatschappij.

Bij dezen willen wij alle winnaars feliciteren en alle genomineerden succes wensen met hun fantastische initiatieven!