BSGW: informatie en tips

Waarschijnlijk heb je de brief van de BSGW alweer ontvangen. BSGW staat voor belastingsamenwerking gemeenten en waterschappen. Elk jaar ontvang je een brief met de hiertoe behorende belastingen die je moet betalen. Het gaat dan om honderden euro’s. Niet iedereen kan dit bedrag (in één keer) betalen. Het is dan ook mogelijk om betaling in termijnen en kwijtschelding aan te vragen. Hieronder lees je hoe je de betaling nu en in de toekomst kunt aanpakken.


Betalingsregeling treffen 

In de brief staat een webadres waar je je persoonlijke aanslag kunt vinden en de betaling ervan kunt regelen. Op deze website moet je inloggen met je DigiD. Dan kun je op je persoonlijke pagina zien welk bedrag je moet betalen en wat de uiterste betaaldatum is.
Ook kun je hier kiezen om een betalingsregeling aan te vragen. In het menu kun je dan kiezen in hoe veel termijnen je dit wilt afbetalen. Van een aantal factoren is afhankelijk of jouw keuze is toegestaan voor jou en in hoeveel termijnen je maximaal kunt betalen. Maak hierin een keuze en bevestig deze.

Je krijgt vervolgens per brief bericht of je aanvraag is goedgekeurd of afgekeurd. Ook staat in deze brief vermeld wanneer welke bedragen worden geïncasseerd en van welke rekening dit gebeurt. Deze brief wordt in een kort tijdbestek verstuurd.

Kwijtschelding aanvragen

Val je nou onder een bepaalde inkomensgrens en voldoe je aan nog een aantal voorwaarden, dan kun je kwijtschelding van deze belastingen aanvragen. Bekijk via deze pagina van de BSGW hoe je kwijtschelding kunt aanvragen.
De aanvraag kun je online invullen of via een papieren formulier. Wel moet je allerlei gegevens aanleveren die nodig zijn om te kunnen bepalen of je recht hebt op kwijtschelding. Binnen 12 weken ontvang je per brief bericht of je recht hebt op kwijtschelding of niet.

Tips

Kun je het bedrag van deze belastingen niet in één keer missen, of heb je ook onvoldoende rekening gehouden met een aantal betalingstermijnen van elk zo’n 50 tot 100 euro, dan is het handig om nu meteen een plan te maken voor volgend jaar.

Zo kun je de huidige aanslag door 12 delen en dit bedrag elke maand opzij zetten komend jaar. Dan heb je ongeveer het bedrag van volgend jaar al gereserveerd en heeft het in het voorjaar niet zo’n grote impact op je financiën.

Misschien moet je hiervoor bezuinigen op andere dingen, zoals abonnementen, uitjes of boodschappen. Hoe je dit kunt aanpakken, kun je in een aantal andere berichten op onze website vinden, of google eens en kijk welke handige, leuke tips je tegenkomt.
Bereken hoeveel je bespaart en zet dit geld opzij met de notitie “BSGW” of “Belastingen”. Zo kun je precies opzoeken hoe veel geld je opzij hebt gezet voor dit doel.

Ook kun je in de zomer (een deel van) de belastingteruggave en/of het vakantiegeld direct opzij zetten voor de betalingen van de BSGW.

Wil je nog wat extra opzij zetten? Verkoop dan spullen die je niet meer nodig hebt en/of doe wat klusjes voor een extra zakcentje, mits dit is toegestaan op basis van je inkomstenbron.

1 antwoord

Reacties zijn gesloten.