Activiteiten in de wijken

De carnaval staat weer voor de deur! Wat een feest! Natuurlijk zijn er in diverse wijken optochten. Ook buurthuizen organiseren een en ander rondom carnaval. Echter kun je het hele jaar door terecht in de buurthuizen voor allerlei activiteiten: van kids clubs, meidenclubs en boys only clubs tot taallessen, gym, koken, crea bea, samen eten en spelletjes spelen. Ook zijn er op diverse buurtpunten bijeenkomsten voor (toekomstige) ouders en hun kroost. Wil je weten waar in de gemeenten Kerkrade en Heerlen allemaal buurtpunten zijn en wat er (de komende weken) zoal te doen is, lees dan gauw verder!


Carnaval

Op de site van de Optochten Kalender kun je zien waar en wanneer de optochten zijn. Kun of wil je de deur niet uit om naar optochten te kijken? Er worden diverse optochten (live) uitgezonden op tv, en er zijn ook andere programma’s die te maken hebben met carnaval. In de tv- en radiogids van L1 vind je snel wat je zoekt! Ook biedt de site van L1 een webpagina met een heleboel carnavalsevenementen in Limburg, per dag gesorteerd.

Activiteiten in buurtpunten

A gene Bek (Aarveld-Bekkerveld-Douve Weien)

Adres: Tacitusstraat 130, 6417 TZ Heerlen

In A Gene Bek zijn diverse activiteiten rondom carnaval! Een carnavalsmiddag, scholierencarnaval en sjminke. Voor ieder wat wils. Bekijk de posters hieronder voor alle informatie.

Via Facebook (https://www.facebook.com/agenebek/) kun je laten weten dat je meedoet aan de activiteit en kun je anderen uitnodigen.

 

 

 

Buurtpunt The Break (Meezenbroek)

Adres: Schandelermolenweg 24, 6415 GG Heerlen

Carnavalsactiviteit: DISCO!
Wat: carnavalsdisco
Wanneer: vrijdag 21 februari 2020, van 18.30u tot 20.30u
Voor wie: kinderen 4 tot 12 jaar
Kosten: €1,50

In The Break kun je wekelijks terecht voor super toffe activiteiten voor jong en oud! Kijk hieronder of er iets voor je bij zit. Via facebook blijf je op de hoogte van hun aanbod.

Wijkpunt ’t Westhoes

Adres: Anemonenstraat 16, 6466 SZ Kerkrade

In ’t Westhoes wordt een carnavalsdisco georganiseerd. Hier volgt de verdere informatie.
Wat:
CARNAVALSDISCO
Wanneer: vrijdag 21 februari 2020 van 18u tot 20u
Voor wie: kids 6 t/m 12 jaar
Kosten: €1,-

Het reguliere aanbod van dit buurtpunt kun je bekijken in onderstaand overzicht en via facebook.

HUB Kerkrade

Adres: Martin Buberplein 15, 6461 EC Kerkrade

Er is van alles te beleven in Kerkrade in februari! Bekijk het in onderstaande afbeelding, welke ook op de facebookpagina van HUB is te vinden.

Buurtpunt The Future

Adres: Sint Pieterstraat 3, 6463 CP Kerkrade

Dit buurtpunt is erg actief op sociale media. Volg ze op facebook. Ook kun je voor alle nieuwtjes Zoë Impuls toevoegen als vriend op facebook.

In de carnavalsvakantie vinden er twee te gekke activiteiten plaats in buurtpunt The Future: een indoor speurtocht en een filmavond met pizza. Elke activiteit kost €1. Aanmelden kan tot 20 februari.

Overige buurtpunten

Er zijn nog meer buurtpunten waar je wekelijks terecht kunt voor diverse activiteiten, bijeenkomsten, lessen, hulpvragen en een kopje koffie.

Naast toffe activiteiten kun je in de buurtpunten ook terecht voor hulp op allerlei gebieden. Bijvoorbeeld als je vrijwilligerswerk zoekt, wanneer je mentale steun nodig hebt of als je vragen hebt over je administratie. Er zijn regelmatig mensen aanwezig die je daarbij kunnen helpen of kunnen verwijzen naar de juiste hulpverlener. Ook Schuldhulpmaatje is wekelijks aanwezig in de meeste buurtpunten. De koffie en thee staan klaar, dus aarzel niet en loop gewoon eens binnen!

Buurtpunt The Flash (Heerlerbaan)

Adres: Vullingsweg 68, 6418 HV Heerlen

Tijdens carnaval is er geen speciale activiteit. Wekelijks zijn er te gekke dingen te doen in The Flash! Volg hun facebookpagina voor alle updates!

Peter Schunck (bibliotheek Heerlerbaan)

Adres: Peter Schunckstraat 340a, 6418 XL Heerlen

Er is geen specifieke activiteit voor carnaval. Wel gaat het kienen tijdens de optocht gewoon door.

Je kunt hier wekelijks diverse maaltijden nuttigen. Ook voor spellen als bridge, rummicub, sjoelen, Mexicaanse trein en kienen kun je bij buurthuis Peter Schunck terecht. Kom eens langs en neem de folder mee, of houd hun facebookpagina in de gaten voor het complete aanbod.

Het Markieshuis (Eikenderveld)

Adres: Markiesstraat 5, 6411 VN Heerlen

Er is geen speciale carnavalsactiviteit bekend, maar de planning van andere activiteiten die door JENS worden uitgevoerd, vind je in onderstaande afbeelding.

De Koffiepot (Hoensbroek)

Adres: Kasteel Hoensbroeklaan 190, 6433 AJ Hoensbroek

Er zijn geen activiteiten in de vakantie. Carnavalsmaandag is het buurtpunt gesloten.

In De koffiepot wordt echt van alles georganiseerd voor elke doelgroep. Super tof! Kijk in de weekplanning of er iets voor je tussen zit en loop eens binnen voor een kopje koffie en/of een praatje!
Ook De Koffiepot is te vinden op facebook: klik hier.

Ten slotte zijn er nog de volgende sociale ontmoetingsplekken/hulpinstanties:

Aambosveld

Adres: Aambosveld 123, 6416 CZ Heerlen

Brede Maatschappelijke Voorziening (Molenberg)

Adres: Kerkraderweg 9, 6416 CC Heerlen

Buurtcentrum ’t Heitje (Heerlerheide)

Adres: Anjelierstraat 68, 6414 EW Heerlen

Houd hun facebookpagina in de gaten voor het actueel aanbod.

Socioproject

Adres: Terbruggen 16, 6471 JV Eygelshoven

Hoofdkantoor cliëntenraad

Adres: Hoofdstraat 24b, 6461 CR Kerkrade

Kling Nullet

Adres: Maria Gorettistraat 4, 6462 XR Kerkrade

Humanitas ruilwinkel

Adres: Patronaatstraat 4, 6466 HR Kerkrade

Facebookpagina: https://www.facebook.com/RuilwinkelKerkrade/