Terugblik campagne Appeltje van Oranje

De maand januari stond voor SchuldHulpMaatje Parkstad in het teken van de Appeltjes van Oranje. Dit is een prijs die jaarlijks door het Oranje Fonds wordt uitgereikt aan projecten die een belangrijke bijdrage leveren aan de samenleving. Het project Schuldhulpmaatje Parkstad was genomineerd voor deze prijs. Uiteindelijk hebben we een cheque van 1500 euro in de wacht gesleept! In dit bericht blikken we terug op deze fantastische maand! 


Appeltje van Oranje

De Appeltjes van Oranje worden jaarlijks uitgereikt aan projecten en stichtingen die een belangrijke bijdrage leveren aan de samenleving. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds, die de prijs jaarlijks uitreikt.

Dit jaar was het thema ‘Maatjes ben je samen’. De prijzen stonden in het teken van maatjesprojecten. Projecten waarin mensen elkaar vooruithelpen en langere tijd ondersteunen. In ons land zijn veel mensen die om uiteenlopende redenen een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Vrijwilligers die hun maatje willen worden en ze willen helpen, zijn daarom onmisbaar.

SchuldHulpMaatje Parkstad helpt mensen op weg met hun administratie, en met het aanvragen van subsidie of bijzondere bijstand. We helpen mensen orde te scheppen in hun administratie. Indien nodig zoekt de vrijwilliger passende professionele hulp. Tevens ondersteunen wij hulpvragers gedurende het schuldhulpverleningstraject én daarna op weg naar zelfredzaamheid. SchuldHulpMaatje Parkstad is er dus op gericht om mensen op eigen kracht financieel gezond te maken én te houden. Onze volgende stap in ons project is meer specifieke hulp aanbieden aan jongeren en jonge/nieuwe ouders.

Promotie

Ons promofilmpje, waarmee we de stemtiendaagse hebben afgetrapt op Facebook, is ruim 8800 keer bekeken. Daarnaast heeft De Limburger in de krant een stukje over ons geschreven en zijn we op L1 TV geweest. We hebben de stemtiendaagse afgerond bij RTV Parkstad op de radio. Hieronder kun je dit item met Anne en Marc terug luisteren.

Uiteindelijk hebben we 953 stemmen gekregen. Ook hebben we zo’n 80 nieuwe volgers op onze Facebookpagina mogen verwelkomen. Wij zijn jullie enorm dankbaar voor jullie steun!

Presentatiedag

Op 23 januari kwamen de vertegenwoordigers van alle 38 genomineerde maatjesprojecten samen op Fort Voordorp in Groenekan. Elk project heeft een korte presentatie gehouden en er konden vragen worden gesteld. Anne en Talitha hebben deze pitch gedaan voor SchuldHulpMaatje Parkstad. Na het juryberaad werden er 12 finalisten bekend gemaakt. Helaas zaten wij daar niet bij. Wél hebben we een cheque van €1500,- in de wacht gesleept voor ons project. Daar zijn we super trots op!

Van links naar rechts: Anne, Andrea, Jacqueline, Jeannette, Talitha, Maureen en Patrick

Nominaties

De twaalf genomineerden zijn:

 • Stichting JIM – Amersfoort
 • Laten we Welzijn – Ede
 • Bedrijf en Samenleving – Haarlem
 • Vriendendiensten – Deventer
 • Stichting B for You – Rotterdam
 • De Schilderswijk Moeders – Den Haag
 • Villa Pinedo – Amsterdam
 • Koffieclub Oldenzaal – Oldenzaal
 • Super COOL! – Almere
 • Mijn Tweede Familie – Amersfoort
 • Fundashon Pro Bista – Curaçao
 • Stichting Reclassering en Jeugdbescherming Aruba – Aruba

Wij feliciteren deze prachtige initiatieven met hun nominatie en wensen hen veel succes bij de prijsuitreiking in mei!

Ten slotte willen wij iedereen nogmaals bedanken die ons heeft gesteund en geholpen met de campagne!