Schuldhulpmaatje Parkstad uit Heerlen maakt kans op Appeltje van Oranje 2020!

SchuldHulpMaatje Parkstad is genomineerd voor een Appeltje van Oranje, met daaraan gekoppeld een geldprijs van 15.000 euro. Vanaf vandaag kan het Nederlands publiek de winkansen van het project vergroten door te stemmen op SchuldHulpMaatje Parkstad als favoriet. Er zijn in totaal nog 38 projecten in de race voor deze prestigieuze prijs, die het Oranje Fonds jaarlijks uitreikt aan uitzonderlijke sociale projecten. Stemmen kan tot en met 15 januari 23.59 uur op de website van Appeltje van Oranje.


Maatjes zijn onmisbaar

Dit jaar is het thema ‘Maatjes ben je samen’. De prijzen staan in het teken van maatjesprojecten. Projecten waarin mensen elkaar vooruithelpen en langere tijd ondersteunen. In ons land zijn veel mensen die om uiteenlopende redenen een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Vrijwilligers die hun maatje willen worden en ze willen helpen, zijn daarom onmisbaar.

Gelukkig bestaan er veel projecten die op verschillende vlakken allerlei typen mensen aan elkaar koppelen. Aan mensen die ziek en/of eenzaam zijn of in een isolement zitten, aan mensen die na een ellendige tijd moeite hebben de draad weer op te pakken of die persoonlijke begeleiding nodig hebben om onze taal te leren of hun talent te ontplooien. Deze projecten kenmerken zich doordat beide maatjes elkaars leven verrijken.

Het aantal stemmen dat de kanshebbers krijgen, bepaalt mede wie er doordringen naar de laatste tien nominatieplaatsen. Hieruit kiest de jury uiteindelijk de drie winnaars.

SchuldHulpMaatje Parkstad

SchuldHulpMaatje Parkstad helpt mensen op weg met hun administratie en aanvragen voor subsidie of bijzondere bijstand. Ze helpen je orde te scheppen in je administratie. Indien nodig zoekt de vrijwilliger passende professionele hulp.

Tevens ondersteunen wij hulpvragers gedurende het schuldhulpverleningstraject én daarna op weg naar zelfredzaamheid.

SchuldHulpMaatje Parkstad is er dus op gericht om mensen op eigen kracht financieel gezond te maken én houden.

Stem voor een Appeltje van Oranje

Vind je dit nu ook een prachtig initiatief? Stem dan op SchuldHulpMaatje Parkstad voor de Appeltjes van Oranje! Met deze prijs van 15.000 euro kunnen wij onze pijlen nog meer gaan richten op de jongeren in onze samenleving.

Stemmen kan van 6 tot en met 15 januari 2020. Na het stemmen dien je je stem te bevestigen via de automatische email. Door te stemmen maak je kans om bij de uitreiking van de prijs aanwezig te zijn op Paleis Noordeinde.

Koningin Máxima

Koningin Máxima reikt in mei 2020 de Appeltjes van Oranje uit aan de drie beste maatjesprojecten. Drie initiatieven die op succesvolle wijze verschillende groepen mensen verbinden of die ervoor zorgen dat mensen weer meedoen in de maatschappij. Alle winnaars van een Appeltje van Oranje krijgen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro.

Oranje Fonds

Het Oranje Fonds streeft ernaar dat niemand zich buitengesloten voelt en iedereen mee kan doen in de samenleving. Daarom steunt het jaarlijks duizenden projecten die mensen met elkaar verbinden. Die steun bestaat uit geld, aandacht en advies. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.