Bespaartips voor een superleuke herfstvakantie!

De herfstvakantie staat weer voor de deur. De dagen worden korter en de temperatuur daalt. Tijd voor een leuke binnenactiviteit of geniet nog van de laatste zonnestraaltjes! We geven je een paar tips om een goedkope, maar superleuke herfstvakantie te beleven. Heb jij nog tips? Laat het ons weten!


Herfstwandeling

Frisse lucht is goed voor lichaam en geest. Het is ook nog eens hartstikke leuk om in de natuur te ravotten. Op de Brunssummerheide zijn meerdere plekken speciaal voor kinderen ingericht met speeltoestellen en takken om hutten mee te bouwen. Ook in het Schutterspark of het Aambos kun je lekker wandelen en spelen. Bij het Schutterspark is ook een kinderboerderij (tegen betaling).

Verzamel onderweg bladeren, eikels, kastanjes, dennenappels en andere dingen om mee te knutselen. Twee vliegen in één klap!

Knutselen

Met de voorwerpen die je in de natuur vindt, kun je de leukste dingen maken. Kinderen kunnen hiermee knutselen met papier en lijm.

Breng de herfst in huis door de gevonden voorwerpen op een schaal met kaarsen te leggen ter decoratie.

Supergezellig!

Boek!e Woek!e Festival

Het Boek!e Woek!e Festival is de afsluiting van de Kinderboekenweek in het glaspaleis (SCHUNCK) in Heeren-Centrum. Op zondag 13 oktober 2019 tussen 12.30 uur en 16.30 uur zijn er allerlei activiteiten voor kinderen. Zo wordt er voorgelezen, is er een show van Mad Science en kunnen kinderen vanaf 6 jaar dansen in de kinderdisco.

Binnenspeeltuin

Overweeg je met de kinderen naar een binnenspeeltuin te gaan, zoals Darteldome in Kerkrade of Kinderstad Heerlen? Kijk dan eerst online of je kaartjes met korting kunt kopen. Dit kan bijvoorbeeld via Groupon of Social Deal. Dat scheelt al gauw een paar euro per kaartje.

Geocaching

Geocaching is “modern schatzoeken”. Je hebt hiervoor alleen een smartphone nodig met de Geocaching app of een GPS. In de app kun je de geocaches bij jou in de buurt zien. Kies er een en ga op zoek! Je kunt er natuurlijk ook meerdere doen in een wandeling.

Een uitgebreidere uitleg vind je in het volgende filmpje.

Speeltuinen in de wijken

Op diverse plekken in de wijken zijn kleine, vrij toegankelijke speeltuintjes te vinden. Je kunt bijvoorbeeld een wandeltocht of fietstocht maken langs een paar van deze speeltuinen in de buurt.

Ook zijn er meerdere grotere speeltuinen. Deze zijn niet altijd open en er moet entree betaald worden (meestal tussen €1 en €2 per persoon). De kinderen kunnen hier uren spelen en jij zelf kunt een praatje maken met de andere (groot)ouders. Koffie en thee wordt vaak verzorgd.

Heerlen

In Heerlen zijn veel speeltuinen, die staan vermeld op de gemeentelijke website. Kijk gauw op de lijst met speeltuinen in Heerlen.

Kerkrade

In Kerkrade kun je onder andere terecht bij:

Simpelveld

In Simpelveld is Speeltuin Hulsveld nog tot en met de herfstvakantie open.

Jouw tips

Heb jij nog leuke tips? Plaats ze dan in een reactie!