17 oktober 2019: Kom op de Soep, Special Edition – De Smaak van Armoede

Elk jaar wordt tijdens de ‘Dag van de Armoede’ op 17 oktober stilgestaan bij de miljoenen mensen die in armoede leven. Alleen in Nederland gaat het al om ruim een miljoen mensen. Ook Schuldhulpmaatje Parkstad doet mee met de “Kom op de Soep – Special Edition” in Kerkrade. Wij nodigen u van harte uit: schuif gezellig aan en praat mee, met medeburgers, bestuurders en beleidsmakers over de ‘Smaak van armoede’. Wat betekent armoede voor u of voor de mensen om u heen? Iedereen is welkom, ook voor kinderen is er van alles te doen!


Kom op de Soep – Special Edition

De ‘Dag van de Armoede’ is al sinds 1992 erkend door de Verenigde Naties. Op 17 oktober 2019 worden onder de noemer ‘De smaak van armoede’ 18 (burger)initiatieven gehouden. Het doel is door armoede bespreekbaar te maken, wat al een stap in de goede richting is om mensen uit de armoede te helpen.

Schuldhulpmaatje Parkstad zet zich in om mensen met schulden en/of administratieve vragen in de goede richting te helpen. Ook wij doen daarom mee aan het initiatief met “Kom op de soep – special edition” in Kerkrade.

Bekijk hier de activiteit op Facebook, en laat weten of je interesse hebt of ook komt! Delen wordt natuurlijk gewaardeerd!

Wat is er te doen?

In HUB Kerkrade wordt het evenement geopend met een videoboodschap van Nadja Jungmann, waarna diverse personen het woord zullen nemen en er gratis soep wordt geserveerd.

Op de Markt worden spelletjes voor de kinderen verzorgd en er is een poppentheater aanwezig.

Volwassenen kunnen deelnemen aan het spel “Zelf Sjöldj”; een luchtig spelletje om te ervaren hoe het is om met (te) weinig geld rond te moeten komen. Ook hier wordt gratis soep geserveerd. Voor de kinderen is er een kleine verrassing.

Voor wie is het bedoeld?

Iedereen is welkom. Ook voor de kinderen is er van alles te doen!

Waar en wanneer?

De activiteiten vinden plaats op op donderdag 17 oktober 2019, van 14.00 uur tot 17.00 uur, op de Markt in Kerkrade (plattegrond) en in bibliotheek HUB (plattegrond).

Meer informatie

Voor meer informatie kun je hier de flyer downloaden:

Dag van de Armoede – Kom op de Soep, Special Edition

De middag wordt georganiseerd door Schuldhulpmaatje Parkstad, Impuls, Kredietbank Limburg, De Pijler, Dienstbaar aan Kwaliteit van Samenleven (DKS), en Stichting Lezen en Schrijven. Bijdragen worden onder andere geleverd door de Rabobank, Hello Fresh en HUB Kerkrade.

Andere initiatieven

Kun je niet naar Kerkrade komen, maar wil je wel graag meepraten onder het genot van een gratis kopje soep? Dan kun je bij de volgende initiatieven terecht.

Heerlen-Centrum

In Heerlen kun je op de locatie van de nieuwe boekwinkel Van der Velden-Van Dam aan de Promenade 153 terecht. Hier zijn een aantal kerkgemeenschappen aanwezig.

Heerlerbaan

In het winkelcentrum Giesen-Bautsch op de Bautscherweg, Heerlerbaan, is tussen 12.00 en 15.00 uur tijd om het gesprek aan te gaan en een kopje soep te eten.

Landgraaf

Kerkgebouw De Ark in Landgraaf (Op de Heugden 23) is ook een van de locaties waar u op 17 oktober terecht kunt voor een praatje en soep.

Brunssum

Het Leger des Heils komt naar het Lindeplein in Brunssum met de soepbus. Ook is er een inzameling van speelgoed bij ISDBOL (schoon en compleet, maximaal 3 stuks).

Schinveld

De markt voor de Plus is de evenementenlocatie in Schinveld. Plus levert de ingrediënten voor de soep en CMWW is aanwezig om het gesprek aan te gaan.

Meer informatie

Lees op de website van De Limburger meer over de activiteiten in Parkstad.

Kom ook, en nodig iedereen uit!

Kom je naar het evenement in Kerkrade? Geef het aan op ons Facebook-event en nodig je familie, vrienden en kennissen ook uit!

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!