Speelgoed of andere spullen ruilen in Kerkrade

Wist je dat je bij meerdere instanties terecht kunt voor speelgoed voor je kinderen, of spullen voor jezelf, wanneer je daar zelf geen geld voor hebt? Denk aan Stichting Spelend Kind en Humanitas Ruilwinkel Kerkrade. Zij werken ook samen.


Stichting Spelend Kind

Speelgoed ruilen

Stichting Spelend Kind is gevestigd in Kerkrade. Iedereen kan er speelgoed inleveren en krijgt daar punten voor op een speciaal pasje. Met die punten kun je weer ander speelgoed meenemen dat in de rekken staat.

Gratis punten

Ieder kind tot en met 12 jaar kan worden ingeschreven. Inschrijven kan in het bijzijn van ouder/voogd en met legitimatie van kind en ouder/voogd. Er staan meteen 15 punten op de kaart om te gebruiken!

Meer informatie

 • Adres: Einderstraat 15, 6461 EM Kerkrade
  Zie ook plattegrond.
 • Openingstijden:
  • Woensdag 14.00u tot 17.00 uur


Voor meer info, kijk op hun website of volg hen op Facebook.

Humanitas Ruilwinkel Kerkrade

Spullen ruilen

In de Ruilwinkel van Humanitas in Kerkrade, kun je spullen ‘kopen’ zonder dat je je portemonnee hoeft te trekken. Denk aan speelgoed, kleding, serviesgoed, boeken, enzovoort. Spullen die je kwijt wilt, breng je naar de Ruilwinkel. In ruil daarvoor krijg je punten waarmee je vervolgens weer andere spullen kunt aanschaffen.

Diensten ruilen

De Ruilwinkel bemiddelt ook bij dienstenruil. Iedereen kan iets: cake, taarten of koekjes bakken, behangen, schilderen, muziek maken, fietsen repareren, schoonmaken, strijken, tuinieren, boodschappen doen voor ouderen en mensen die moeilijk ter been zijn, de hond uitlaten, computer of bijles geven, meubels stofferen of apparaten repareren. Dat levert allemaal punten op, die je weer kunt gebruiken om andere spullen of diensten te ‘kopen’.

Gezellige koffietafel

In de Ruilwinkel gaat het niet alleen om ruilen, maar ook om ontmoeten. Aan onze gezellige koffietafel kunt u gezellig een praatje maken en mensen leren kennen onder het genot van een drankje, koffie of thee.

Meer informatie

 • Adres: Patronaatstraat 4 , 6466 HR Kerkrade
  Zie ook plattegrond.
 • Openingstijden:
  • Maandag: Gesloten
  • Dinsdag t/m vrijdag: 10.00 tot 16 uur
   De lunchpauze is dagelijks van 12.30 tot 13.00 uur.
  • Zaterdag: 12.00 tot 16.00 uur (geen lunchpauze)
  • Zondag: Gesloten

Kijk voor meer informatie op hun website of volg hen op Facebook.