Tips voor studenten op kamers, deel 2: zoek een bijbaan

Je gaat studeren, hebt je kamer geregeld, en gelukkig ook die ellendige verzekeringen in orde gemaakt. Maar ja: hoe ga je er nu voor zorgen dat je elke maand je huur kunt betalen? En dat je naast het studeren ook nog wat leuke dingen kunt doen? Wij geven je tips over het vinden van een bijbaan!


Je netwerk inzetten

Vraag eens rond aan je studiegenoten of vrienden waar zij werken. Wie weet kunnen zij een balletje opgooien en krijg je via een van hen een aanbod!

Prikbord vraag en aanbod

Sommige supermarkten hebben bij de ingang een prikbord met vraag en aanbod. Hier kunnen mensen een briefje hangen als ze bijvoorbeeld op zoek zijn naar een schoonmaker of oppasser. Maar jij kan hier ook zelf een briefje ophangen met de oproep dat je op zoek bent naar een bijbaantje.

Kijk rond op internet

Er zijn veel verschillende websites waarop je vacatures kan vinden voor een baan(tje), zoals bijvoorbeeld ParttimeWerk. Lees meer en ontdek handige websites in het artikel op Moneyfit over vacatures.

Vergeet ook niet je sociale media in te zetten, zoals Facebook en Instagram. Op Facebook zijn ook groepen waar je kunt zoeken naar parttime werk, zoals WZL Werk in Zuid Limburg.

Wat dacht je van oppassen?

Oppassen is een makkelijke en flexibele bijbaan voor tijdens je studie en het brengt ook nog eens veel voordelen met zich mee.

 • Je hebt flexibele werktijden
  Heb je deze week tentamens, maar heb je volgende week alle tijd om te werken? Geen probleem! Als oppas zit je niet vast aan standaard werktijden. Je kan namelijk zelf jouw werkdagen inplannen.
 • Bepaal zelf jouw uurtarief
  Naast de werktijden mag je als oppas ook zelf jouw uurtarief bepalen. Hoe meer kennis en ervaring je hebt met oppassen, hoe meer je per uur kan vragen.
 • Studeren tijdens het werken
  Als de kinderen eenmaal in bed liggen, heb je vaak nog een heel groot deel van de avond om te studeren, en tóch dat tentamen van morgen nog een keer door te nemen.
 • Studeren in het buitenland
  Ook is oppaswerk dé oplossing voor als je gaat studeren in het buitenland. Natuurlijk is het belangrijk om goed te sparen voordat je naar het buitenland gaat, maar het is toch altijd fijn als je tussendoor wat geld bij kan verdienen. Het werk als oppas in het buitenland geeft jou bovendien de kans om de taal nog beter onder de knie te krijgen. Via verschillende online platforms kan je wereldwijd snel en gemakkelijk een oppasadres vinden.

Het werk als een oppas heeft veel voordelen en geeft je de kans om op een flexibele en makkelijke manier geld te verdienen naast je studie. Ben jij ook geïnteresseerd in een bijbaan als oppas? Via verschillende online platforms zoals Oppassen.nl vind je gemakkelijk een oppasadres.