Corrie zat met vier kinderen in de kou, zonder eten

Corrie leende telkens melk of eieren bij de buren, omdat ze die ‘vergeten’ was mee te nemen. Maar ze bracht het nooit terug. Ze had gewoon geen geld voor boodschappen. Met haar vier kinderen zat ze in de kou en zonder eten. Door haar man verlaten, ziek en vervolgens werkloos kreeg ze haar zaken niet meer bij elkaar. Ze was te verdoofd en te ziek om een oplossing te bedenken.


Vertrouwen

Via Schuldhulpmaatje kwam Corrie in contact met maatje Ilse. Het duurde even voordat Corrie doorhad dat ze Ilse echt kon vertrouwen.

Orde en structuur

“We begonnen met een kasboekje en een map waarin de post geordend kon worden”, vertelt Ilse de Lange. “Zo kwam er langzaam maar zeker weer orde en structuur in het leven van Corrie. Corrie zelf vertelt daarover: “Mijn leven was op dat moment een totale chaos. Ik kan me niet eens herinneren hoe Ilse in mijn leven is gekomen.”

Alles weer zelf

Nadat ze twee jaar met elkaar waren opgetrokken kon Corrie het weer zelf. Wetend dat ze Ilse altijd mocht bellen als ze vragen had.

Nu herken je Corrie niet meer terug. Ze heeft haar zaken weer op orde en is weer aan het werk. Haar maatje Ilse vergeet ze nooit meer.