Help mee armoede bestrijden in Parkstad Zuid Limburg, samen lukt het!

Een op de drie mensen in Parkstad Zuid Limburg kampt met schulden. Zo’n 150 vrijwilligers zetten zich dagelijks in om deze financiële problemen op te lossen. Zo werden in 2018 maar liefst 1250 mensen geholpen. Helaas is dit slechts het topje van de ijsberg. Wil jij meehelpen het verschil in iemands leven te maken, meld je dan aan als vrijwilliger in Heerlen of Kerkrade; samen lukt het!


Armoede in Parkstad Zuid Limburg

In Zuid Limburg leeft zo’n 9% van de huishoudens onder de armoedegrens. Dat zijn 49.900 mensen. En in de regio Parkstad heeft een op de drie bewoners schulden of financiële problemen. Ofwel: bijna 80.000 mensen.

Schrikbarende cijfers.

Schuldhulpmaatje Parkstad

Met zo’n 150 vrijwilligers zet Schuldhulpmaatje Parkstad zich in om deze problemen op te lossen. Wekelijks melden zich 20 mensen aan om geholpen te worden. Op deze wijze heeft Schuldhulpmaatje in 2018 ongeveer 1250 mensen geholpen.

 

 

Jammer genoeg vormen de 1250 geholpen mensen nog maar het topje van de ijsberg. Enerzijds omdat mensen met schulden zich vaak schamen, en zich niet durven te melden; anderzijds omdat er te weinig vrijwilligers zijn.

Help mee als vrijwilliger

Als Schuldhulpmaatje maak je het verschil in iemands leven die het niet meer ziet zitten vanwege zijn financiële situatie. Want schulden hakken er diep in. Vaak trekken mensen zich terug uit het sociale leven omdat ze geen geld hebben om ‘mee te doen’. Ze slapen slecht, zijn gespannen, schamen zich voor hun situatie, en piekeren wat ze moeten doen als er weer een deurwaarder aanbelt.

 

 

Als Schuldhulpmaatje geef je weer hoop dat het goed kan komen. Dat lucht op en maakt dat iemand weer beter kan nadenken. Hoe je dat doet? Je brengt overzicht in de inkomsten en uitgaven en de onbetaalde rekeningen. Daarna maak je samen een plan voor een oplossing. Maar zeker zo belangrijk is dat je er voor iemand wilt zijn. Persoonlijke aandacht en luisteren naar iemands sores, dat alleen al betekent heel veel.

Wil jij graag meehelpen? Meld je dan nu aan als vrijwilliger voor Heerlen of Kerkrade.

Samen lukt het!