Geld besparen voor een leuke zomer

De zomer staat voor de deur en is voor sommigen zelfs al aangebroken! Een tijd van vrij zijn, leuke dingen doen en genieten van het mooie weer. Juist in de zomer kunnen we gemakkelijk te veel geld uitgeven. Daarom geven we je in dit artikel tips voor leuke activiteiten voor weinig geld. Zo houden we de zomer leuk voor onszelf en voor onze portemonnee!

Zoek gratis festivals!

Wil je naar een festival? Genoeg keuze! Kijk ook eens goed naar de kosten van een festival. Waar het ene festival €40,- aan entreegeld vraagt, kan je bij de ander gratis naar binnen.

Dagje strand

Op een mooie zomerdag is niets zo fijn als op het strand zijn. Natuurlijk moet je daar ook iets te eten en drinken hebben. Koop, voordat je naar het strand gaat, wat eten en drinken bij de Lidl of Aldi. Zo ben je veel goedkoper uit dan dat je je drinken en eten koopt bij een strandtentje en hou je misschien nog wel geld over voor een ijsje!

Zwemmen

Ga eens zwemmen in een meertje of zwemplas in plaats van het zwembad. Hetzelfde plezier, maar dan gratis en voor niks!

Leen boeken bij de bibliotheek

Hou jij van lezen? De zomer leent zich perfect voor een lekkere luie leesdag. Koop niet al je boeken nieuw, maar snuffel eens rond in de plaatselijke bibliotheek. Genoeg keuze en je kunt ze allemaal lenen!

Buiten sporten

In de zomer kan je prima buiten sporten! Hardlopen, fietsen, zwemmen in een meertje of skeeleren: ga naar buiten! Zeg je fitnessabonnement tijdelijk op en houdt zo geld over.

Laat je was drogen in de zon

Geen wasdroger of extra centrifugeren in de wasmachine komt er meer aan te pas. In de zomer hang jij je gewassen kleding gewoon in de zon te drogen! Op deze manier heb je een stuk minder energiekosten!

Eten buiten de deur

Willen jij en je vrienden buiten de deur eten, maar is een restaurantje te duur? Laat iedereen wat vlees meenemen, regel een BBQ en ga “uit eten” in het park, aan het meer of in de tuin van een van jullie. Of maak van tevoren allemaal iets klaar dat je mee kunt nemen en geniet van een heuse “avondpicknick”!