Tips om geld te verdienen op Koningsdag

Wat ga jij doen met Koningsdag? Op de verjaardag van koning Willem Alexander is in elke plaats wel wat leuks te doen. Wist je dat er ook leuke manieren zijn om geld te verdienen op Koningsdag?

Vrijmarkt

Zo kan je bijvoorbeeld op een vrijmarkt gaan staan om spulletjes te verkopen. Je kiest zelf uit wat je wilt verkopen, zoek gewoon je kasten eens door naar oude spullen. Regel een kleedje waar je alles mooi op uit kunt stallen en begin op Koningsdag zelf al vroeg met alles klaar te zetten. Kleed je kraampje leuk aan (door bijvoorbeeld wat oranjeversieringen), zodat het er leuk en gezellig uitziet.

Zorg dat je voldoende kleingeld mee neemt om te wisselen, de mensen rekenen namelijk contant bij je af. Zo ben je klaar voor de verkoop wanneer de eerste bezoekers komen. Let wel op waar je met je kleedje mag gaan staan, op sommige plekken moet je tevoren reserveren.

Bakken en verkopen

Wanneer je houdt van bakken of het maken van hapjes, kun je ook lekkernijen gaan verkopen. De meeste mensen die een tijd over de kleedjesmarkt struinen hebben vaak wel zin in iets lekkers. Maak de dag of avond ervoor je lekkernijen klaar en zorg dat je ze vers mee kunt nemen de volgende dag.

Zorg ervoor dat je de lekkernijen verkoopt voor een hoger bedrag dan wat je aan ingrediënten hebt betaald.

Schminken

Vind jij het leuk om kinderen te schminken? Neem schmink en twee stoelen mee naar de kleedjesmarkt of in de stad en je kunt beginnen. Leuk is om wat voorbeelden uit te printen en op te hangen, zodat het voor kinderen (en hun ouders) duidelijk is dat zij bij jou zo mooi geschminkt kunnen worden.

Vraag een klein bedrag per kind, zo verdien je een zakcentje en maak je veel kinderen blij.