Voorkom telefonische verkoop via Bel-me-niet Register

Een manier om geld te besparen, is door niet in te gaan op telefonische verkooppraatjes. U kunt zelfs voorkomen dat u ongewenst gebeld wordt: via het Bel-me-niet Register. Wil een bedrijf u bellen om iets te verkopen? Dan moet het bedrijf eerst in het Bel-me-niet Register kijken of u ingeschreven bent. Bent u ingeschreven? Dan mag het bedrijf u niet zomaar bellen. Dat staat in de wet.

Aanmelden bij het Bel-me-niet Register

U kunt u inschrijven via de website van het Bel-me-niet Register. Uw inschrijving is gratis en voor altijd geldig. Het kan tot zes weken duren voordat uw aanmelding verwerkt is.

Recht van verzet

Sommige bedrijven mogen u wel bellen, zelfs als u staat ingeschreven bij het Bel-me-niet Register. Bijvoorbeeld bedrijven waar u klant bent of klant bent geweest. U kunt deze bedrijven vragen om u niet meer te bellen. Dat heet het recht van verzet.

Gebruik maken van recht van verzet

Hebt u de verkoper aan de lijn? Geef dan tijdens het gesprek aan dat het bedrijf u niet meer mag bellen. Vertel dat u gebruik wil maken van het recht van verzet. De medewerker aan de lijn moet dit meteen voor u regelen. Het bedrijf mag u dan in de toekomst niet meer bellen.

U kunt bijvoorbeeld zeggen:

  • ik wil dat u mij nooit meer belt;
  • ik wil dat u mij NU uit de bellijst haalt;
  • ik heb het recht van verzet;
  • ik wil dat u met een brief of een e-mail bevestigt dat u mij niet meer gaat bellen.

Sommige bedrijven geven voor of na het gesprek zelf aan dat u het recht van verzet hebt. Is het gesprek al beëindigd dan kunt u na het gesprek een e-mail of een brief naar het bedrijf sturen. Hiervoor kunt u een voorbeeldbrief van Consuwijzer gebruiken.

Hebt u gebruik gemaakt van uw recht van verzet en blijft het bedrijf u bellen? Dan kunt u een klacht indienen bij ConsuWijzer!