Marja kreeg zelfvertrouwen door schuld zelf op te lossen

Marja was net uit de schulden. Dacht ze. Door incassokosten en procedures liep de restschuld van € 4000 binnen een jaar op naar € 16.000. Van haar schuldhulpmaatje leerde ze hoe je betalingsregelingen kunt treffen met schuldeisers. Haar zelfvertrouwen ging met sprongen vooruit.

Instanties blijven wantrouwend

“Mijn verleden achtervolgde mij steeds. Ik ben een periode verslaafd geweest en belandde ervoor in de gevangenis. Toen men mijn zes weken oude baby afnam besloot ik af te kicken. Dat is gelukt. Maar instanties wantrouwden mij nog steeds.”

“Toen men mijn zes weken oude baby afnam besloot ik af te kicken.”

In de week voor kerst vertrouwde Marja de pastoor van haar kerk toe dat ze echt niet meer wist hoe ze haar gezin te eten kon geven. “Wat er daarna gebeurde is ongelooflijk”, vertelt ze.

Maatje bleef in Marja geloven

Marja kwam in contact met Schuldhulpmaatje Henk. “Henk veroordeelde mij nooit. Hij heeft mij als een vader geholpen en liet merken dat hij in mij geloofde. Dat gaf mij moed om door te zetten.” Ze straalt. Van Henk heeft Marja  geleerd hoe ze betalingsregelingen kan treffen met haar schuldeisers. Haar zelfvertrouwen ging met sprongen vooruit.

“En dankzij zijn bemiddeling heb ik zelfs weer werk gevonden. Ik ben hem ontzettend dankbaar.”

Lees het hele verhaal van Marja om te zien wat een Schuldhulpmaatje kan betekenen.