Hoe kan ik de aankoop van mijn minderjarige kind terugdraaien?

Of u volledig aansprakelijk bent voor de schulden van uw kind, is afhankelijk van de leeftijd van uw kind én de situatie waarin de schuld is ontstaan. Stel, uw minderjarige kind doet een aankoop, en u staat hier niet achter. De koopovereenkomst is dan niet automatisch ongeldig ‘omdat uw kind minderjarig is’. U moet deze koopovereenkomst vernietigen.

Dit doet u door de verkoper een aangetekende brief te sturen. Zet hierin duidelijk:

  • wat uw kind heeft gekocht;
  • wanneer uw kind dit heeft gekocht;
  • de leeftijd van uw kind;
  • dat u geen toestemming heeft gegeven voor de aankoop;
  • dat de aankoop niet gangbaar is voor een kind van deze leeftijd;
  • dat u de koopovereenkomst vernietigt.

Gebruik de voorbeeldbrief Vernietigen aankoop door een minderjarig kind van Consuwijzer.

 

Gaat de leverancier niet akkoord? Of wordt de schuld doorgestuurd naar een incassobureau? U kunt dan wachten tot de verkoper naar de rechter gaat en vraag de rechter om de overeenkomst te vernietigen.